Ringetessä syksyn ratkaisupelit jäljellä

0

Ringeten naisten ykkösen alkusarja ja B-nuorten SM-karsintasarja ovat huipentumassa. Viimeisissä peleissä on vielä panosta, sillä molemmilla UJK:n joukkueilla on vielä mahdollisuus selvitä lopputalveksi ylempiin sarjoihin.

Naisten osalta mahdollisuudet ovat tosin varsin pienet eikä lopputulos ole enää omissa käsissä, kun yksi ottelu on jäljellä. UJK on sijalla seitsemän, kun neljä parasta selviävät SM-karsintasarjaan.

Naiset hävisivät viime viikonloppuna tärkeässä pelissä Espoolle 7–11 ja tiistaina käsissä ollut voitto Naantalissa liukeni loppuhetkillä 4–4-tasapeliksi.

UJK kohtaa viimeisellä kierroksella lauantaina kotonaan neljäntenä olevan Blue Ringsin, joka on kaksi pistettä UJK:n edellä. Ottelu alkaa kello 15. Voitto toisi joukkueet tasapisteisiin, jolloin UJK olisi keskinäisen pelin perusteella edellä.

Tällöin jatkopaikka ratkeaisi sarjataulukossa UJK:n ja Blue Ringsin välillä olevien EKS:n ja KaPa-51:n peleissä. Molemmat kohtaavat lauantaina kotikentällään sarjataulukon alemman puoliskon joukkueet. Voitto pitäisi ne sarjataulukossa UJK:n yläpuolella, vaikka UJK voittaisikin oman pelinsä.

B-nuorten osalta SM-karsintasarja on viime viikkoina sujunut mollivoittoisesti. Viime viikonlopun vieraskiertueelta oli tuomisina niukat tappiot sekä Kangasniemeltä että Lahdesta ja keskiviikon vieraspelissä Naantalissa VG oli maalin verran parempi.

Sarjasijoitus onkin tipahtanut tappioiden myötä kymmenenneksi, mutta matkaa kahdeksanteen sijaan ja varsinaiseen SM-sarjaan on vain piste. Viivan tuntumassa on pisteen sisällä neljä joukkuetta, joista kaksi jää pelaamaan loppukaudeksi ykkössarjaa.

UJK:lla on kuitenkin vielä kaksi peliä jäljellä. Sarjassa pelataan viimeinen virallinen kierros lauantaina, mutta UJK pelaa muutaman viikon takaa siirretyt kaksi rästiotteluaan kotikentällä sunnuntaina ja tiistaina.

Yksi voitto ei UJK:lle todennäköisesti riitä, riippuen hieman lauantain peleistä, mutta kaksi voittoa riittää varmasti, joten kaikki on omissa käsissä.

Sunnuntaina kello 12.10 UJK kohtaa sarjan toiseksi viimeisenä majailevan Tikan ja päätöspelissä tiistaina kello 19 Nokian. Nokia on tällä hetkellä pisteen UJK:n edellä ja se pelaa lauantaina sarjajumbo NSR:n vieraana, joten todennäköisesti SM-sarjapaikan kohtalo ratkeaa vasta tiistaina.

Jussi Arola