Ruokalahjoja lapsiperheille Ukiin–K-Supermarket Itäpoiju ja MLL järjestävät keräyksen

0
Ruokalahjan voi antaa ostamalla säilyviä elintarvikkeita ja jättämällä ne Itäpoijun aulassa rullakkoon. Kauppias Jari Lehto järjestää lahjoitusten kuljetuksen MLL:lle ja Miia Sjölund sekä Pauliina Lundelin välittävät ne edelleen apua tarvitseville lapsiperheille.

– Tämä joulu on lapsiperheille tosi tiukka. Jos sähkölasku on satasen sijasta tuhat euroa, niin laittaahan se talouden ihan sekaisin, Miia Sjölund MLL:n Uudenkaupungin osastosta sanoo.

Tämä on se syy, miksi K-Supermarket Itäpoiju lähti tänä vuonna Auta ruokalahjalla -kampanjaan mukaan.

– Lähdimme mukaan Keskon kampanjaan, koska haluamme tukea vähävaraisia lapsiperheitä. Meidän ruokalahjat annetaan nimenomaan uusikaupunkilaisille perheille, kauppias Jari Lehto kertoo.

Kauppa sai kumppanikseen Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenkaupungin paikallisyhdistyksen. Keräys järjestetään Itäpoijussa niin, että asiakas voi ostaa ruokalahjan ja jättää sen kaupan aulassa sijaitsevaan rullakkoon. Kauppa järjestää lahjoitusten kuljetuksen MLL:n tiloihin, jossa Miia Sjölund ja Pauliina Lundélin vapaaehtoisina pakkaavat elintarvikkeet sopiviin eriin. Ruokalahjat jaetaan maanantaina 19.12. Yliselläkadulla museota vastapäätä sijaitsevassa Slava Ukraini -tilassa.

– Saamme lainata näitä tiloja jakelua varten, kun omat tilamme ovat niin pienet. Ruokalahjoja jaetaan silti kaikille perheille. Kannattaa seurata meidän Facebook-sivua, niin saa tarkempaa tietoa kampanjasta, Pauliina sanoo.

Kampanjaan osallistuva asiakas voi itse päättää, mitä ostaa. Elintarvikkeitten pitää kuitenkin olla huoneenlämmössä säilyviä, siksi esimerkiksi tuoreet lihatuotteet tai maitotuotteet eivät ole toivomuslistalla. Sen sijaan ruokalahjaksi sopivat kaikki kuivat elintarvikkeet, kuten pasta, riisi, vihannes- ja hedelmäsäilykkeet, liha- ja kalasäilykkeet, kuivatut ateria-ainekset, jauhot, näkkileivät, ruokaöljyt, kahvi, tee, kaakao, hillot, sokeri, hunaja, pähkinät, mysli, granola, murot, hiutaleet ja pussismoothiet sekä vauvanruuat.

Auta ruokalahjalla -kampanjaan osallistuu kaikkiaan noin 150 K-Supermarketia omalla alueellaan. Ruokalahjoja voi ostaa jo nyt. Viimeinen ostopäivä on 16.12., jotta ruokalahjat ehditään toimittaa perheille.

Kauppias Jari Lehto kertoo, että K-Supermarket Itäpoiju on joulun alla mukana myös toisessa keräyksessä. Kauppa tukee myös Vakka-Suomen Eläinsuojeluyhdistyksen kampanjaa, joka alkaa ensi viikolla. Yhdistys kerää eläinten ruokaa ja tarvikkeita sijaiskoteihin.