Seagulls vei kamppailupelaamisen Pohitullissa – Sarcevicin loukkaantuminen varjosti Alstonin debyyttiä

0
Brandon Alston ehti pelata kaksi ottelua Korihaissa.

Lähes kuusi vuotta sitten Korihait voitti edellisen kerran Helsinki Seagullsin Korisliigassa. Vuoden 2016 marraskuussa napsittu voitto on myös haiparven ainoa voitto helsinkiläisistä ja sen jälkeen joukkueiden väliset ottelut ovat enemmän tai vähemmän olleet läpihuutojuttuja helsinkiläisille.

Lauantaina Korihait esitti tavanomaiseen tapaan tasaväkistä taistelua aina loppuvaiheille saakka, mutta lopussa Seagulls oli seitsemällä pisteellä parempi lukemin 90–83.

Ratkaisu kulminoitui viisi minuuttia ennen loppua tilanteessa 68–73, kun Korihaiden kapteeni Bojan Sarcevic lähti kalastelemaan apuasemasta hyökkääjän virhettä Seagullsin Zane Watermanille. Pelaajien polvet osuivat törmäyshetkellä toisiinsa niin, että Sarcevicin polvi vääntyi tilanteessa. Tuskaisesti huutanut Sarcevic ei päässyt omin voimin ylös parketista, ja Korihaiden huolto hoiti pelaajaa vaihtopenkillä ottelun loppuun asti.

Ottelun jälkeen päävalmentaja Tero Vasell eikä toiminnanjohtaja Casper Santanen osanneet kertoa vielä vamman vakavuudesta.

Sarcevic (17 pist/5 syöttöä) oli ottelussa Korihaille kaikki kaikessa. Kapteeni piti Korihaita toisella puoliajalle pelissä mukana, vaikka Seagulls näytti jo joissain tilanteissa karkaavan. Loukkaantumisen jälkeen haiparvelta katkesi kuitenkin henkinen selkäranka.

– Bojanin loukkaantuminen vaikutti totta kai ja sitten Lassi Nikkarinen (9/7) otti kaksi aika kovaa ratkaisua lopussa ja pari syöttöä, niin siinä karattiin tavoittamattomiin. Eihän tämä ollut lähelläkään meidän parasta peliä. Heittopelimme oli surkeaa, vaikka saimme vapaita heittoja, vieraiden päävalmentaja Jussi Laakso kommentoi.

Isoimpia tekijöitä Seagullsin voitolle oli parempi levypallopeli. Vierasjoukkue voitti levypallot 48–28 ja hyökkäyspäässä Seagulls napsi peräti 21 irtopalloa.

– Peräänkuulutan paljon kamppailupelaamista ja kyllähän noi lukemat näyttävät toteen sen, kumpi joukkue voitti kamppailupelaamisen. Jos me ei voiteta sitä ja vastustaja pelaa kovemmin kuin me, niin ihme, että olimme näinkin lähellä, huokaili Vasell.

Korihait esitteli uuden yhdysvaltalaisvahvistuksensa, kun kahden viikon koeajalla pelaava Brandon Alston pelasi ensimmäisen ottelunsa. Pisteitä syntyi 11, ja laituri osoitti tuovansa hyökkäyspäähän sellaisia asioita, joita joukkue tarvitsee.

– Jos tässä joukkueessa pelaa, pitää ymmärtää mikä se puolustuksen juttu on, mitä me tehdään. Hän tulee sen oppimaan, ja meillä on tässä reilu viikko aikaa hänen kanssaan. Katsotaan sitten, miltä homma alkaa näyttämään.

11 ottelun jälkeen Korihait jakaa jumbosijan Tapiolan Hongan kanssa. Joukkueet kohtaavat ensi viikon perjantaina Espoossa jatkosarjan sekä henkisen kantin kannalta huipputärkeässä ottelussa.