Seniorikortin palvelut laajenevat – Mukaan myös kaveritoiminto sekä museo- ja kulttuuripalveluita

0
Seniorikortteja voi hankkia esimerkiksi Uudenkaupungin uimahallin kassalta.

Yli 65-vuotiaille uusikaupunkilaisille tarkoitetun seniorikortin tarjoamat palvelut laajenevat ensi vuoden alusta. Kortin laajempaa käyttöä ja kehittämistä varten kaupungin hyvinvointi- ja vapaa-aikalautakunta on kuullut vanhusneuvoston jäseniä sekä yksittäisiä kuntalaisia.

Tähän asti seniorikortin ostanut uusikaupunkilainen on päässyt uimahalliin ja kuntosaliin arkisin maanantaista perjantaihin ennen kello 16:a sekä Kalannin kuntosalille kaikkina aukioloaikoina.

Ensi vuoden alusta alkaen Uudenkaupungin uimahallin ja kuntosalin kohdalta poistetaan kello 16:n aikarajoitus maanantain, keskiviikon ja perjantain osalta. Muina päivinä aikarajoitus säilyy. Seniorikorttiin lisätään kaveri mukaan -toiminto eli kortin omistaja voi tuoda kaverinsa mukanaan kolme kertaa vuoden aikana käyttämään kaupungin tarjoamia liikuntapalveluita.

Ensi vuoden alusta alkaen seniorikortilla on vapaa sisäänpääsy Wahlbergin museotaloon syyskuun ja huhtikuun välisenä aikana. Kesäaika toukokuusta elokuulle ei sisälly kortin etuihin.

Kaksi yhden hinnalla -toiminto otetaan käyttöön kaupungin kulttuuripalveluiden tai teatterin järjestämiin esityksiin. Yhdellä seniorikortilla voi siis ostaa kaksi kertaa vuodessa kaksi lippua yhden hinnalla. Lippuja on tarjolla esityksiin rajoitetusti eli 20 kappaletta esitystä kohden.

Edun saadakseen on lippuvaraus tehtävä kulttuuripalveluiden tai teatterin toimistoon viimeistään viikkoa ennen esitystä. Etu ei ole voimassa ulkopuolisten järjestäjien tilaisuuksiin.

Vuonna 2019 käyttöön otettua seniorikorttia on myyty uusikaupunkilaisille liki 350 kappaletta. Kortti on voimassa vuoden ostopäivästä ja se maksaa 55 euroa. Kortin voi lunastaa esimerkiksi Uimahallin kassalta.

Kaupunki tulouttaa seniorikortin tuomat kustannukset eri kaupungin yksiköille kerran vuodessa tähän tarkoitukseen osoitetuista perintölahjoitusvaroista. Päätöksen seniorikortin palveluiden laajentamisesta teki tällä viikolla kokoontunut hyvinvointi- ja vapaa-aikalautakunta. Samalla lautakunta päätti, että seniorikortin jatkokehittämistä varten perustetaan työryhmä.