Seurakunnan kiinteistöt vaakalaudalla

0

Seurakunnan kiinteistöt ja niiden ylläpitäminen vaikuttavat merkityksellisesti seurakunnan talouteen. Uudenkaupungin Sanomien artikkelissa oli 8.11.2022 miten seurakuntavaaliehdokkaat olivat vastanneet vaalikoneen kysymyksiin. Yksi vaalikoneen kysymysväittämistä kuului: Jos seurakunnan talous heikkenee, kannatan ennemmin tiloista luopumista kuin henkilöstön karsimista. Tässä vaalikoneen kysymyksiin vastanneet uusikaupunkilaisehdokkaat olivat hyvin yksituumaisia!

Osa meistä valtuutetuista ja seurakuntalaisista sai lukea 10.11. Uudenkaupungin Sanomista, että kirkkovaltuusto päättää seurakunnan kiinteistöstrategiasta. Strategiassa esitettäviin asioihin saatiin kattava selvitys virkamiehiltä. Kiinteistöjen ja niiden lajittelusta neljään eri luokkaan. Tilat, joiden kohdalla esitetään luopumista harkittavaksi, ovat Pyhämaan ja Lokalahden seurakuntakoti. Tämä on herättänyt hämmennystä seurakuntalaisten keskuudessa ja monelle se tulikin ihan yllätyksenä.

Minusta seurakuntakoti tulisi säilyttää niin Pyhämaassa kuin Lokalahdellakin. Se on seurakuntalaisten sydän keskeisellä paikalla. Lokalahdelta ei löydy muita tiloja enää, missä voisi viettää yli sadan hengen tilaisuuksia sekä päiväkotilaisten joulu-/kevätjuhlia, ikäihmistenkerhon kokoontumisia, perinnepiiriä, sukujuhlia jne.

Vasikkarin leirikeskuksesta luopuminen on tunteella ajateltuna haikeata, mutta pitää nähdä asiat realistisesti.

Taija Viljanen

kirkkovaltuutettu