Talousarvion ainoa karsinta – Ukikyyti!

0

Suhtautumiseni Ukikyytiin on täysin neutraali. En ole kyytiä itse kertaakaan käyttänyt. Kuitenkin tiedän sen olevan monelle ikäihmiselle tuiki tärkeä kauppareissuihin ja muuhun asiointiin. Pointti ei olekaan sen arvioinnissa, pitääkö kokeilua jatkaa ja ehkäpä jopa kehittää ja laajentaa Lokalahteen, Pyhämaahan ja koko Vakka-Suomeen – vaan asian käsittelyssä, kun kaupunginhallitus pui vuoden 2023 talousarviota.

Hallitus käytti 14.11. yli kuusi tuntia ensi vuoden talousarvion käyttömenojen käsittelyyn. Lopputulos oli se, että punakynä kävi vain ja ainoastaan sen 160 000 euron kohdalla, jota määrärahaa oli ehdotettu Ukikyydin kokeilun jatkamiseen ensi joulukuusta kesäkuulle saakka. Mistään kaupungin muista menoista ei siis karsittu yhtään euroa.

Kaupungin toimintakulut ovat ensi vuonna (soten siirryttyä alueelle) yhteensä 50 miljoonaa euroa. Olisi olettanut, että jostain kaupungin omista, sisäisen hallinnon yms. menoista olisi löytynyt vastaava säästökohde. Että olisi hiukkasen priorisoitu asioita. Ettei olisi tarvinnut heti ensimmäisenä koskea kaupunkilaisille tuotettuihin palveluihin.

Tarmo Kangas

kaup.valt.