Toivelahja lapselle -keräys alkaa jälleen

1
Tupsulan Vuokko Tyni ja Mannerheimin lastensuojeluliiton Anni Virtanen ja Merja Mänty toivovat onnistunuttu Toivelahja lapselle -keräystä.

Perinteinen hyväntekeväisyystempaus ”Toivelahja lapselle” -keräys pyörähtää taas käyntiin. Lahjakeräyksellä tuodaan jouluiloa vähävaraisten perheiden lapsille. Keräyksen toteutuksesta vastaa Uudenkaupungin Mannerheimin lastensuojeluliitto yhteistyössä Uudenkaupungin kaupungin sosiaalitoimen ja Alisellakadulla sijaitsevan näyttelytilan, Tupsulan, kanssa.

– Lahjatoiveet ja lahjat tulevat uusikaupunkilaisille lapsille ja lapsiperheille. Tämä on kaupunkilaisille tarkoitettu keräys eli ei ole kansallisesta keräyksestä kyse, Uudenkaupungin MLL:n puheenjohtaja Merja Mänty selventää.

MLL:stä Anni Virtanen muistuttaa, että lahjatoiveen voi vielä esittää perjantaihin asti sähköpostilla. Puheenjohtaja Mänty kertoo, että toiveita on tullut jokaisella kerralla enemmän kuin edellisinä vuosina.

– Lahjaa odottavien lasten ja nuorten määrä on kasvanut tasaisesti 130:stä lähemmäksi 200:aan. Voi olla, että tänä vuonna on vielä enemmän, koska ukrainalaisia perheitä on tullut kaupunkiin, Mänty pohtii.

Lahjakeräykseen saavat osallistua kaikki halukkaat.

– Tupsulasta haetaan kortti, mihin on kirjattu nimettömänä ylös lapsen oma toive joululahjasta. Hankittu lahja tuodaan sitten seuraavalla viikolla paketoimattomana tänne, Tupsulan aktiivisiin toimijoihin kuuluva Vuokko Tyni kertoo.

Järjestäjien toiveena ja pyrkimyksenä on, että mikäli vain mahdollista, lahjat hankittaisiin Uudestakaupungista. Osa lasten toiveista on hyvinkin selkeitä, osa taas antaa lahjan hankkijalle paljon erilaisia mahdollisuuksia. Rahalahjoituksia ei kuitenkaan oteta vastaan, lahjakortteja kylläkin.

– Jos toiveiden toteuttajia on enemmän kuin toivojia, niin lahjakortit ovat sopivia lahjoja. Aiempina vuosina niitä on hienosti saatu paikallisilta kaupoilta, Mänty kertoo.

Lahjatoiveita voi esittää sähköpostitse toivelahjauki@gmail.com. Toiveita voi hakea Tupsulasta ensi viikolla tiistaina klo 16–19, keskiviikkona klo 13–17, torstaina 13–17 ja lauantaina 10–14.

1 KOMMENTTI

Kommenttien lisääminen on estetty.