Koulukadun kerrostalopalo alkoi keittiöstä

0

Varsinais-Suomen pelastuslaitos sai hälytyksen viime yönä Uuteenkaupunkiin osoitteeseen Koulukatu 5. Kuudennen kerroksen kerrostaloasunnosta tuli hälytys huoneistopalosta maanantai-iltana kymmenen aikoihin.

Palo oli syttynyt toiseksi ylimmän kerroksen kerrostaloasunnon keittiössä. Ensitietojen mukaan hellalla oli jotakin, joka syttyi ja palo levisi siitä kaappeihin ja kattoon. Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Eemu Hyvösen mukaan palo saatiin nopeasti hallintaan.

– Paikalle lähti vajaat kymmenkunta pelastuslaitoksen yksikköä. Kerrostalopalotilanteessa on hyvä muistaa se, että jokainen huoneisto muodostaa oman palo-osastonsa. Jos tulipalo ei ole omassa huoneistossa, on oma koti turvallisin paikka jäädä odottamaan ohjeita. Asukkaiden tulee sulkea ikkunat ja ilmanvaihto. Käytävään ei kannata lähteä, koska silloin voi altistua savulle, Hyvönen lisää.

Asunnossa oli palon syttymishetkellä kaksi nuorta miestä, jotka pääsivät omin voimin ulos. Pelastuslaitos rajasi palon keittiöön, mutta savuvahingot asunnossa olivat mittavat. Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Juttua päivitetty palomestarin kommenteilla kello 9.06.