Ukikyydin rahat pois budjetista– Myös Esko Holvin kiinteistön myynnistä päätettiin

0
Aiemmin kutsuohjattua liikennettä kutsuttiin Ukikyydiksi, mutta kyseessä oli kokeilu, joka sellaisenaan jo päättyi. Nyt Uudenkaupungin joukkoliikennettä uudistetaan kokonaisuudessaan.

Tällä viikolla kaupunginhallituksessa käsiteltiin kaupungin ensi vuoden talousarviota ja vuosien 2023–2025 taloussuunnitelmaa. Käsittely jäi kesken ja sitä jatketaan ensi viikolla, mutta käyttötalousosio tuli valmiiksi.

Kaupunginhallitus päätti äänestyksen jälkeen muun muassa sen, että Ukikyydille varatut rahat poistetaan talousarviosta. Esityksen asiasta teki Rauno Aaltonen (kesk.) ja häntä kannatti Laura Kontu (kok.). Äänin 7–4 kaupunginhallitus päätyi poistamaan Ukikyydille varatut määrärahat talousarviosta. Ukikyydin määrärahojen poiston puolesta äänestivät keskusta, kokoomus ja perussuomalaiset ja rahojen säilyttämisen puolesta SDP.

Seppo Nikula (kok.) esitti, että kaupunki aloittaa neuvottelut henkilöstön kanssa tilojen käytön tehostamisesta. Laura Kontu kannatti Nikulan esitystä. Sami Virtanen (ps.) esitti, että matkailutoimiston ja Passarin käytössä oleva Raatihuone myydään ensi vuoden aikana.

Jari Valkonen (ps.) kannatti Virtasen esitystä. Virtanen myös ehdotti, että Esko Holvin kiinteistö myydään ensi vuoden aikana. Laura Kontu kannatti tätä esitystä.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Raimo Löfstedt (kok.) esitti, että tilojen käytöstä ja kiinteistöjen myynnistä tehdään kokonaissuunnitelma toukokuun loppuun mennessä. Janne Sjölund (sd.) kannatti Löfstedtin ehdotusta.

Löfstedt totesi, että kiinteistöasioissa tehtiin kolme pohjaehdotuksesta poikkeavaa kannatettua ehdotusta, joten oli äänestettävä. Ensimmäisessä äänestyksessä oli vastakkain ehdotus Raatihuoneen myynnistä ja tilojen kokonaissuunnitelma.

Äänin 1–10 kaupunginhallitus päätti, että tilojen käytöstä ja kiinteistöjen myynnistä tehdään kokonaissuunnitelma.

Toisessa äänestyksessä Esko Holvin kiinteistön myynti ja tilojen kokonaissuunnitelma olivat vastakkain ja äänin 6–5 kaupunginhallitus päätti, että kiinteistö myydään ensi vuoden aikana.

Esko Holvin kiinteistön myyntiä kannattivat Rauno Aaltonen, Laura Kontu, Seppo Nikula, Jari Valkonen, Sami Virtanen ja Hanna Vuola (kesk.). Sitä vastustivat Marko Turunen (sd.), Niina Jokinen (sd.), Heli-Päivikki Laurén (sd.), Janne Sjölund (sd.) ja Raimo Löfstedt.

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti, että se jatkaa talousarvion käsittelyä ensi viikon kokouksessaan.