Ukikyyti päättyy 4. joulukuuta

0
Aiemmin kutsuohjattua liikennettä kutsuttiin Ukikyydiksi, mutta kyseessä oli kokeilu, joka sellaisenaan jo päättyi. Nyt Uudenkaupungin joukkoliikennettä uudistetaan kokonaisuudessaan.

Ukikyydin palvelu päättyy 4. joulukuuta. Ukikyyti eli kutsuohjatun joukkoliikennepalvelun pilotti käynnistyi Uudessakaupungissa joulukuussa 2021. Palvelulla on tehty yli 12 600 matkaa.

Kaupunginhallitus päätti viime viikolla poistaa Ukikyydille varatun määrärahan kaupungin talousarviosta. Kaupunginvaltuuston kesäkuisessa kokouksessa Ukikyytiä päätettiin jatkaa pilotin toiseen vaiheeseen tietyin ehdoin.

Toimintasädettä laajennettiin koskemaan muun muassa Kalannin keskustaajamaa, aikuisten ja eläkeläisten lipun hintaa korotettiin viiteen euroon ja virtuaalipysäkkien määrää lisättiin. Hinnankorotus johti matkamäärien vähenemiseen ja yksikkökustannusten nousuun.

Ukikyydin palvelun tuottaa Uudenkaupungin kaupunki. Kutsuliikenteen tilaus- ja reititysjärjestelmän Uudellekaupungille toimittaa Matkahuolto. Ukikyytiä liikennöi pilotin aikana LS-Liikennelinjat Oy. Palvelukokeiluun on saatu avustusta Varsinais-Suomen ELY-keskukselta.