Ukilaisjudokoille mitalisadetta Helsingissä

0
Ukilaisjudokat menestyivät Helsingissä.

Viime viikonloppuna järjestettiin Helsingin Puistolan peruskoulussa kaksi perinteistä judokilpailua. Lauantaina oteltiin Hontai Shiai ja sunnuntaina Alempien vöiden vestaruuskilpailut. Uudenkaupungin judoseura Waseda-Clubista kilpailemassa oli kuuden hengen joukkue tukijoukkoineen.

Lauantaina ottelemassa oli kilpailuiden kevyin judoka Miki Hiltunen sarjassa P11-23,2kg, josta tällä kertaa Mikille ottelukokemusta kahden ottelun verran. Mae Hiltunen otteli sarjassa P11-29,1kg voittaen puhtaasti kaikki neljä otteluaan ja samalla sarjan.

Milo Hiltunen otteli sarjassa P13-42kg, josta saldoksi yksi otteluvoitto ja kaksi tappiota. Lisäksi Milo otteli sarjassa P15-42kg, josta ottelukokemusta kertyi kahden ottelun verran. Molemmissa sarjoissa tappiot tulivat sarjan kulta- ja hopeamitalisteille.

Marko Hiltunen otteli ensin sarjassa M-73kg kultaa kahdella otteluvoitolla ja jatkoi veteraanimiesten -81kg sarjassa samaan tahtiin, voittaen sarjan kahdella otteluvoitolla. Kilpailuihin osallistui judokoita yhteensä 25 eri judoseurasta ja Uudenkaupungin judoseura sijoittui kilpailuiden mitalitilastoissa kuudenneksi.

Sunnuntaina kilpatatamilla nähtiin jälleen ukilaista judo-osaamista. Tomi Kleemola voitti M-90kg-sarjan upeasti viidellä otteluvoitolla. Oman sarjansa jälkeen Tomi urakoi vielä miesten avoimen sarjan finaaliin kolmella otteluvoitolla, josta tappio ja hopea kaulaan päivän päätteeksi.

Linnea Lehto voitti N-70kg-sarjan kahdella otteluvoitolla. Myös Linnea jatkoi kisaurakkaansa ja kamppaili itsensä hienosti pronssille kolmella otteluvoitolla ja yhdellä tappiolla naisten avoimessa sarjassa.

Kilpailuihin osallistui judokoita yhteensä 23 eri judoseurasta ja Uudenkaupungin judoseura sijoittui mitalitilastoissa kolmanneksi.

– Loistava reissu niin sanotulle ”Isolle kirkolle”. Viisi sarjavoittoa kuudella ottelijalla ja lisäksi pari ansaittua himmeämpää mitalia on hieno saavutus. Tappio-otteluitakin joukkoon mahtui myös, mutta yleensä ne ovat niitä tärkeitä tulevaisuuden kannalta, sillä niistä oppii, mitä jatkossa kannattaa harjoitella. Kuten eräs kilpakumppanini on hyvin todennutkin, että tappiot ovat voittojen mausteita. Lisäksi ottelijoillamme oli hieno reipas asenne läpi kilpailuiden, tuli ottelusta voitto tai tappio, tiivisti viikonlopun tunnelmia sekä ottelijan, että valmentajan roolissa toiminut Marko Hiltunen.