UTU julkaisee debyyttialbuminsa

0
UTU eli Tuuli Tuominen on kotoisin Uudestakaupungista.

Kolme singleä aikaisemmin julkaissut UTU julkaisee ensimmäisen albuminsa perjantaina 25.11.

”Enemmän” on albumi, jota on valmisteltu huolella UTUn nykyisessä kotikaupungissa Jyväskylässä.

– Tämä on suuri virstanpylväs elämässäni. Olen aina ollut kiinnostunut säveltämisestä ja sanoittamisesta, ja kumpaakin taitoa aloin harjoittaa jo lapsena pitkillä automatkoilla suomalaista 2000-luvun poppia kuunnellen ja analysoiden, UTU paljastaa.

Ei siis ihme, että Uudestakaupungista kotoisin oleva artisti on taitava säveltäjä sekä tekstien tekijä.

– Halusin imeä itseeni kaikki mahdolliset vaikutteet, ja tulla itsekin hyväksi biisinkirjoittajaksi. Yläkouluiässä aloin tavoitteellisesti kirjoittaa omaa musiikkiani, ja sillä tiellä olen edelleen.

UTUn biiseissä tekstit ja sävel täydentävät toisiaan.

– Minulle musiikki on enemmän kuin sen pintataso, sillä keskityn aina ensisijaisesti kuulokuvan taustalla olevaan kappaleeseen. Vahvat visuaaliset mielikuvat ovat minulle valtavan tärkeä osa musiikkia niin kirjoittajana kuin kuuntelijanakin. Haluan musiikillani muistuttaa ihmisiä mielikuvituksen voimasta.

Näiden aineksien ansiosta UTUn musiikkia on verrattu esimerkiksi Ultra Bran sekä Scandinavian Music Groupin tuotantoon.

UTUlle debyyttialbumi ei ole vain kokoelma erilaisia kappaleita vuosien varrelta, vaan nimensä mukaisesti Enemmän.

– Debyyttilevylleni valitsin kirjoittamistani kappaleista sopivan kokonaisuuden, joka kantaa läpi levyn tuoden niin lohtua kuin vaikeitakin tunteita kuulijan kohdattavaksi. Jokainen kappale on kirjoitettu täydellä tunteella, ja tähän mennessä saamani palaute on osoittanut tunteen välittyneen myös kuulijalle.