Valtuusto siunasi sote-puolen liikkeenluovutuksen – Hyvinvointialueelle siirtyy kaupungilta 457 työntekijää

0
Kaupunki on listannut hyvinvointialueelle siirtyvien työntekijöiden määrän.

Kaupungilta siirtyy hyvinvointialueelle vuoden vaihteessa 457 sosiaali- ja terveysalan työntekijää. Siirto tehdään liikkeenluovutuksena ja työntekijä siirtyy hyvinvointialueelle, mikäli hänen työtehtävistään vähintään puolet liittyvät hyvinvointialueen töihin. Siirtymistä on valmisteltu kaupungissa tänä vuonna useissa yt-neuvottelukuntien kokouksissa.

– Olemme toimittaneet ensimmäisen kerran selvityksen siirtyvästä henkilöstöstä hyvinvointialueelle viime helmikuussa. Hyvinvointialue on sittemmin käsitellyt selvityksen ja hyväksynyt sen henkilöstön osalta sellaisenaan, kaupungin henkilöstöjohtaja Maaru Seikola kertoi kaupunginvaltuustolle maanantain kokouksessa.

Seikola kuitenkin lisäsi, että kaupungin siirtyvässä henkilöstömäärässä on tapahtunut sen jälkeen muutoksia ja lukumäärä on pienentynyt aiemmasta.

– Syynä siihen on vakanssien avautuminen eli päättyneet palvelussuhteet. Vaihtuvuus sosiaali- ja terveyspuolen tehtävissä on ollut jo pitkään kasvussa ja kuluvan vuoden aikana irtisanoutumisissa on ollut selkeä piikki. Uskon, että tilanne tasaantuu hyvinvointialueen aloittaessa toimintansa ja halukkuus työpaikan vaihtoon vähenee, Seikola totesi.

Kaupunki luovuttaa hyvinvointialueelle vakinaiset työntekijät ja sellaiset määräaikaiset, joiden työsuhteet ovat voimassa vielä vuodenvaihteen jälkeen. Kaupungissa on tällä hetkellä useita avoimia sosiaali- ja terveysalan vakansseja, mutta hyvinvointialueelle siirtyvien työtehtävien luettelossa ei ole tapahtunut muutoksia.

– Nimilista on lyhentynyt ja tällä hetkellä avoimia vakansseja on tuplasti enemmän kuin alkuvuodesta. Kaikkia vakansseja ei ole lähdetty täyttämään. Lähinnä esihenkilö- tai johtotehtäviä ei ole ollut perusteltua täyttää lyhyeksi määräaikaisuudeksi, koska ei ole ollut uskottavaa, että paikat olisi saatu täytettyä, Seikola summasi.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi kaupungilta siirtyvän henkilöstölistauksen ja totesi, että se päivitetään vielä vuoden vaihtuessa vastaamaan ajankohtaista tilannetta. Samalla valtuusto hyväksyi henkilöstön siirtosopimuksen ja oikeutti kaupunginjohtajan allekirjoittamaan sopimuksen.

Varsinais-Suomen hyvinvointialue käsittelee liikkeenluovutusta ja henkilöstön siirtymistä marraskuun puolivälin kokouksessa.