Venla Tuomiselle kaksi jujutsun Suomen mestaruutta

0
Venla Tuominen voitti kaksi Suomen mestaruutta brasilialaisen jujutsun SM-kisoissa Lempäälässä. Kuva: Uudenkaupungin Kamppailu-Urheilijat

Uudenkaupungin Kamppailu-Urheilijoita edustava Venla Tuominen voitti viime viikonloppuna Lempäälässä käydyissä brasilialaisen jujutsun SM-kilpailuissa kaksi Suomen mestaruutta. Mestaruudet tulivat avoimessa sekä sinivöisten –74 kiloisten sarjassa.

Omassa sarjassaan Tuominen selvitti tiensä finaaliin pistevoitolla Helsingin Ju-jutsuklubia edustavasta Varpu Vehomäestä. Finaalissa Tuominen voitti saman seuran Saara Holstin kaulakuristuslopetuksella.

Avoimessa sarjassa Tuomisen mestaruus irtosi neljällä voitolla, joista kolme lopetuksilla ja yksi pisteillä. Finaalissa Tuominen päihitti Nokian Kamppailu-Urheilijoita edustavan Aada Lehtosen.

Uudestakaupungista mukana SM-kisoissa olivat myös Sulo Junnila (–76kg) ja Niklas Suvitie (–94,3kg). Miehet voittivat kumpikin ensimmäisen ottelun, mutta toisella kierroksella seinä tuli vastaan. Avoimessa sarjassa Junnilla putosi ensimmäisen ottelun jälkeen, ja Suvitie selvitti tiensä kolmanteen otteluun.

Uudenkaupungin Kamppailu-Urheilijoista kilpailuun ilmoittautui myös Sakari Lehtonen, joka joutui sairastumisen takia jättämään kisat välistä.

Kisoissa menestyneet Tuominen ja Suvitie tulevat osallistumaan ensi vuoden tammikuussa Pariisissa järjestettäviin brasilialaisen jujutsun Euroopan mestaruuskilpailuihin.