Aika rauhoittua

0

Uudenkaupungin Sanomat ilmestyy tänä vuonna myös jouluaattona. Vielä tässä lehdessä julkaistaan uutisia, mielipiteitä ja juttuja normaaliin tapaan. Jouluaaton lehdessä teemme poikkeuksen: mielipidesivulla ja tekstari-palstalla julkaistaan ainoastaan hyvän mielen kirjoituksia. Haluamme näin antaa joulurauhan kaikille.

Moni lehden lukijoista on viestittänyt tänä vuonna, että toivoisi lehteen enemmän iloisia juttuja, uutiset kun ovat usein niin synkkiä. Tämä vuosi on ollutkin rankka. Ukrainan sota vain jatkuu. Hintojen nousu ja erityisesti tämä sähkökriisi tuo monille myös taloushuolia.

Kaiken huippuna on tämä terveydenhuollon kriisi, joka on hyvin huolestuttava. Siihen kun on mahdoton löytää nopeaa ratkaisua. Onneksi korona on nyt heikentynyt niin, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee suhtautumaan siihen kuten muihinkin hengitystieinfektioihin.

Kaiken tämän keskellä meidän kaikkien on erityisen tärkeää rauhoittua viettämään joulua. Mistä sen joulumielen sitten näin vain tempaisee, kun lumikin on lähes sulanut. Tämänhetkisen sääennusteen mukaan perjantaiaamuna on vielä märkää ja mustaa, mutta sitten alkaa pakastua ja saamme Uuteenkaupunkiin 2–3 senttiä lunta.

On sää mikä tahansa, joulu tulee kuitenkin. Joulumieleen voi laskeutua esimerkiksi tänä iltana Joulun Soundi -konsertissa tai perjantaina metsäkirkossa Tammiossa tai Lokalahdella. Joulumieli voi syntyä siitä, että osallistuu hyväntekeväisyyskeräykseen tai huomioi naapurissa yksinasuvan vanhuksen. Sekin riittää, että kaataa glögiä mukiin, sytyttää kynttilän ja rauhoittuu.

Joulu ei vaadi meiltä mitään: ei siivousta, ei valtavaa määrää herkkuja, ei lahjoja eikä edes sitä, että olisimme olleet kilttejä.

Teija Uitto

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän