Atso Vainiota ei valittu Satakunnan maakuntajohtajaksi

0
Uudenkaupungin kaupunginjohtaja Atso Vainio.

Satakuntaliiton maakuntavaltuusto kokoontui perjantaina ja valitsi liitolle uuden maakuntajohtajan. Uudeksi maakuntajohtajaksi valittiin virkavaaleilla Kristiina Salonen.

Ääniä annettiin yhteensä 49, joista raumalainen SDP:n kansanedustaja Salonen sai 37 ääntä, porilainen Minna Nore 12 ääntä ja mukana kolmen kärjessä ollut Uudenkaupungin kaupunginjohtaja Atso Vainio ei saanut ääniä.

Maakuntajohtajan vaali pidettiin suljetulla lippuäänestyksellä ja lippuäänestyksessä sai äänestää ketä tahansa muodollisesti päteväksi todetusta virkaa hakeneesta henkilöstä.

Tässä tapauksessa kaikki kahdeksan virkaa hakenutta olivat siis mukana äänestyksessä.
Hakijat olivat maa- ja metsätieteiden maisteri Jari Heiniluoma Parkanosta, valtiotieteen tohtori ja Uudenkaupungin elinkeinojohtaja Jarkko Heinonen Ruskolta, oikeustieteen maisteri Petra Määttänen Turusta, diplomi-insinööri Minna Nore Porista, kauppatieteiden maisteri Fanny Peltonen Säkylästä, hallintotieteiden maisteri Kristiina Salonen Raumalta, kauppatieteiden maisteri ja Uudenkaupungin kaupunginjohtaja Atso Vainio, Uudestakaupungista ja diplomi-insinööri Janne Vartia Porista. Soveltuvuuskokeisiin hakijoista lähetettiin Nore, Salonen ja Vainio.

Samassa kokouksessa maakuntavaltuusto päätti myöntää maakuntajohtaja Asko Aro-Heinilälle eron ensi vuoden heinäkuussa.