B-nuoret selvisivät ringeten SM-sarjaan

0
UJK:n B-nuoret voittivat karsintasarjan viimeisen ottelun Nokiaa vastaan ja selvittivät tiensä SM-sarjaan.

UJK:n B-nuoret selvittivät tiistaina viimeisen kannon kaskessa ja varmistivat paikan ikäluokan varsinaisessa SM-sarjassa. Sarjapaikka varmistui 6–4-voitolla Nokiasta.

UJK:n kaksi kotipeliä muutama viikko sitten jouduttiin tuomariongelman takia siirtämään eikä muuta paikkaa kalenterista löytynyt kuin lauantaina pelatun päätöskierroksen jälkeen. SM-sarjapaikka vaati molemman rästiottelun voittamista ja siihen UJK pystyi.

Sunnuntain ottelu oli selvä avauserästä lähtien, mutta tiistain kamppailussa panokset olivat molemmilla joukkueilla kovat. Ottelu olikin tasainen ja tiukka loppuun asti.

UJK aloitti hyvin ja johti puolivälissä 3–1, mutta nokialaiset osuivat kolmannessa erässä kahdesti ja päätöserään lähdettiin tasatilanteesta.

Päätöserän alkuun UJK onnistui nopeaan tahtiin tekemään kaksi maalia, Nokia tuli vielä maalin päähän, mutta UJK:n kuudes maali hetkeä myöhemmin jäi ottelun viimeiseksi.

Ottelu oli tasainen ja kummallakin joukkueella oli omat painostushetkensä. Maalivahdeille kirjattiin lähes saman verran torjuntoja. UJK:n maaleista Katarina Maikola teki kaksi ja kerran osuivat Veera Anto, Olivia Suutari, Emma Usvala ja Petra Suominen.

UJK nousi voitolla sarjataulukossa sijalle kuusi. Pisteen perässä on kaikkiaan kolme joukkuetta, joista Nokia ja Järvenpään Haukat ratkaisevat viimeisen SM-sarjapaikan kohtalon uusintaottelussa.

UJK:n edellisestä SM-sarjapaikasta on kulunut jo lähes kymmenen vuotta. Viime kaudella paikka oli jo lähellä, mutta silloin se liukeni uusintaottelussa.

Joukkueen vastuuvalmentaja Jarno Suominen on syksyyn tyytyväinen. Muutama harmillinen pistemenetys tuli, mutta toisaalta riemukkaita voittoja.

– Ainoastaan Rauman Lukolle hävisimme reilusti, kaikki muut tappiot olivat yhden tai kahden maalin tappioita. Hieman loppua vaikeutti pitkä tauko, joka johtui maaotteluista ja yhden viikonlopun peruuntuneista peleistä. Sen jälkeen jouduimme vieraskiertueelle, pelituntuma oli vähän hukassa ja tuli niukkoja tappioita.

Erityisen tyytyväinen Suominen oli joukkueen puolustuspeliin, sillä UJK päästi karsintasarjassa neljänneksi vähiten maaleja. Maalissa pelasivat Emilia Kallio ja Monika Rivasto , heistä Kallio oli sarjaan maalivahtipörssissä peräti kakkosena.

– Emilia ei pystynyt kaikkia pelejä pelaamaan, sillä hän kärsii edelleen vammasta, joka piti hänet koko viime kauden sivussa. Monika on tuurannut hyvin ja lisäksi hän on pelannut paljon naisten joukkueessa. Iso osa vähistä maaleista kuuluu myös puolustajille, jotka ovat ehtineet hyvin blokkaamaan vastustajien vetoja.

Karsintasarjan peleissä UJK:n tehokkain oli Emma Usvala 35 pisteellä, Pihla Suominen keräsi 33 pistettä ja Katarina Maikola 29.

SM-sarjaan selvinneistä joukkueista UJK voitti Helsingin ja Nokian tai Haukat, kumpi niistä nyt karsintaottelun selvittää. Menestymismahdollisuudet kaksinkertaisena pelattavassa SM-sarjassa ovat hyvät.

– Vähän ennakointia vaikeuttaa se, että monella joukkueella nuoria pelaa naisten SM-sarjassa tai ykkössarjassa ja heidän mukaantulonsa saattaa keikauttaa voimasuhteita. Mutta ihan rohkeasti lähdemme jokaiseen peliin.

SM-sarjan neljä parasta selviävät play-off-vaiheeseen, jossa mitalien kohtalo ratkaistaan. Otteluohjelmaa ei ole vielä julkaistu, mutta ensimmäiset kierrokset pelataan vielä ennen joulua.

Jussi Arola