Crusell-seuran, Korihaiden ja teatterin yhteistyösopimukset uuteen tarkasteluun

0
Crusell-viikon järjestelyistä jatkossa vastaavan Crusell-seuran kanssa tehdään kaupungin yhteistyösopimus nyt vain vuodeksi.

Uudenkaupungin kaupunginhallituksella oli maanantaisessa kokouksessaan käsiteltävän kolme yhteistyösopimusta. Kaupungin edustajat olivat neuvotelleet yhteistyösopimukset seuraavaksi kahdeksi vuodeksi UU-Korihait ry:n, Uudenkaupungin Teatterin Kannatusyhdistys ry:n sekä Crusell-seura ry:n kanssa.

Äänestysten jälkeen kaupunginhallitus päätyi esittämään muutoksia sekä sopimusten kestoon että rahalliseen arvoon.

Korihaiden sopimus olisi kattanut kaudet 2022-2023 ja 2023-2024 ja sen arvo olisi ollut yhteensä 80 000 euroa, eli 40 000 euroa per pelikausi. Summa on tarkoitettu nimenomaan Korihaiden edustusjoukkueen tukemiseen.

Kaupunginhallituksen kokouksessa Seppo Nikul a esitti että sopimusaika kestäisi vain yhden pelikauden ja yhteistyökorvaus olisi 35 000 euroa. Hanna Vuola kannatti Nikulan ehdotusta.

Äänestyksessä Nikulan muutosesityksen kannalle asettuivat kaupunginhallituksen jäsenistä Nikulan ja Vuolan lisäksi Rauno Aaltonen, Jari Valkonen, Sami Virtasen varajäsenenä kokouksessa istunut Johanna Hurme ja Raimo Löfstedt . Näin Seppo Nikulan muutosesitys hyväksyttiin äänin 6-4.

Uudenkaupungin Teatterin kannatusyhdistyksen kanssa oli puolestaan neuvoteltu kaksivuotinen yhteistyösopimus, jonka arvo oli 100 000 euroa.

Seppo Nikula esitti, että teatterin kannatusyhdistyksen kanssa tehtyä sopimusta muutetaan siten että sopimus on voimassa vain ensi vuoden ajan ja yhteistyökorvaus teatterille on 35 000 euroa. Johanna Hurme kannatti ehdotusta.

Äänestyksessä äänet menivät tasan. Alkuperäistä esitystä kannattivat Kari Koski, Merja Koski, Heli-Päivikki Laurén Janne Sjölund ja Jari Valkonen . Nikulan esityksen puolella olivat Nikulan ja Hurmeen lisäksi Rauno Aaltonen, Hanna Vuola ja Raimo Löfstedt. Äänestyksen lopputuloksen ratkaisi kaupunginhallituksen puheenjohtajan, eli Raimo Löfstedtin, ääni.

Myös Crusell-seuran kanssa oli neuvoteltu kahden vuoden mittainen yhteistyösopimus, jonka arvo oli 100 000 euroa. Jälleen Seppo Nikula teki Johanna Hurmeen kannattamana muutosesityksen. Hän esitti yksi vuotista sopimusta, jonka arvo olisi sama kuin muidenkin, eli 35 000 euroa.

Tässä äänestyksessä äänet jakautuivat 6-4. Nikulan ja Hurmeen kannalle asettuivat jälleen Aaltonen, Valkonen, Vuola ja Löfstedt ja alkuperäisen esityksen kannalla olivat Kosket, Laurèn ja Sjölund.

Kaupunginhallituksessa tehdyt muutokset merkitsevät sitä, että yhteistyösopimukset on neuvoteltava kaikkien kolmen yhdistyksen kanssa uudelleen.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Raimo Löfstedt totesi, että kyse ei suinkaan ole siitä etteikö kaupungilla olisi halua tehdä kyseisten yhdistysten kanssa yhteistyötä jatkossakin. Mutta sote-uudistuksen myötä kaupungin tulevissa talousnäkymissä on vielä monta kysymysmerkkiä ja siksi tässä vaiheessa yksivuotisten yhteistyösopimusten tekeminen oli järkevää.

35 000 euroa vuodessa on tismalleen sama sama kuin mitä näille kolmelle yhdistykselle on tähän mennessä maksettu yhteistyösopimuksen tiimoilta vuosittain.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän