Fyysinen ja tunnerikas matsi päättyi Korihaiden kannalta harmittavan tutulla tavalla – ”Me kamppailtiin ja taisteltiin, mutta se ei valitettavasti riittänyt”

0
Nick Stampley upotti ammattilaisuransa uudeksi piste-ennätykseksi 16 pinnaa.

Korihait palasi keskiviikkona puolentoista viikon joulutauolta takaisin Korisliiga-parketeille Nokian palloiluhallilla. Reilut viisikymmentä fanibussin mukana saapunutta Korihait-kannattajaa ja kuusisataa nokialaista todisti fyysistä sekä tunnerikasta kamppailua, jota osattiin odottaa aikaisempien keskinäisten pelien perusteella.

Haiparven kannalta ottelun kulku oli hyvin samankaltainen, kuin niin monta kertaa tällä kaudella. Vierasjoukkue taisteli ja oli voiton syrjässä kiinni vielä viimeisen viiden minuutin aikana, mutta Nokia klaarasi itselleen 93–86-voiton.

Ottelu oli molemmilta joukkueilta tiukkaa vääntämistä koko 40 minuutin aikana eikä välttämättä välillä kauhean kaunista, mutta yleisöön menevää silti. Kumpikin joukkue vaihteli johtoasemia, ja vaikka Nokia karkasikin välillä lähes kymmenen pisteen karkumatkalle, Korihait kuroi eron umpeen.

Vierasjoukkue oli jo saamassa pienoista kiinniottoa ottelun voitosta johtaessaan seitsemän minuuttia ennen ottelua viidellä pisteellä, kunnes ikävä tapahtuma Korihaiden kannalta käänsi momentumia kotijoukkueelle. Levypallotilanteessa Nokian Mikael Laihonen (14 pist) teloi kyynärpäällään Trey Niemeä (18), jonka seurauksena Niemi vietiin pitkäksi aikaa paikattavaksi pukusuojiin.

Niemen puuttuminen vaikutti oleellisesti Korihaiden ratkaisuhetkiin, sillä nykyjoukkueesta Niemi on ainoa pelaaja, joka pystyy itse luomaan itselleen sekä muille korintekopaikkoja. Tilanteen jälkeen BC Nokia vei ottelun loppuhetket lukemin 24–12.

Ottelu herätti tunnetta niin katsomossa kuin kentän laidallakin. Teknisiä virheitä jaettiin Korihaiden pelaajille kuin myös penkille. Lehdistötilaisuudessa päävalmentaja Tero Vasell puhui pitkään koripallon ja urheilun tuomasta tunteesta, jota yritettiin hänen mukaansa tuhota ottelun tuomariston suunnalta.

– Mä en tiedä, mihin koris ja urheilu on menossa tässä maailmassa, jos me emme saa reagoida tunteella, Vasell pohdiskeli.

Hän sanoi ymmärtävänsä olevan tulokasvalmentaja Korisliigassa ja saavansa ehkä herkemmin teknisiä virheitä, kuin vaikka esimerkiksi kokeneempi virkaveli Greg Gibson.

– Arvostamani herra Gibson huutaa puoliajalla viisi minuuttia tuomareille ja sai seitsemän varoitusta keskustelun aikana, Vasell huomautti.

Hailuotsi muistutti kuitenkin, että peli ei teknisiin virheisiin kaatunut. Nokia heitti kaukoheitot 50-prosenttisesti sisään, mikä 20 prosenttiyksikköä parempi kuin joukkueen kausikeskiarvo (30%).

– Yritimme enemmän pelata ajoa vastaan ja tukkia kolmen sekunnin aluetta, mutta tällä kertaa Nokia osui heitoissaan. Me kamppailtiin ja taisteltiin, mutta se ei valitettavasti riittänyt.

Niemen ohella yli kymmenen pisteen ylittäjät olivat Mikael Aalto (16/7 lev), Nick Stampley (16), Prince Oduro (14/9) ja Quin Cooper (12). Ulkomaalaispelaajista Stampley pelasi parhaimman ottelunsa hyökkäyspäässä upottaen neljä kaukoheittoa.

Korihait jatkaa otteluita jo heti perjantaina Pohitullissa, kun ensimmäistä kertaa tällä kaudella haiparvi kohtaa Tampereen Pyrinnön.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän