Hakametsän vanhempainyhdistys vaakalaudalla

0
Marraskuun lopulla Hakametsän koulun vanhempainyhdistyksen kokouksessa olivat Marja Peltomäki (vas.), Päivi Markkanen, Kirsi Nuppumäki, Heidi Selin ja Kati Hohtari.

Hakametsän koulun vanhempainyhdistyksen toiminta oli vaarassa loppua tänä syksynä, kun yhdistykseen ei saatu tarpeeksi jäseniä.

– Teimme lopulta muutoksen yhdistyksen sääntöihin ja vähensimme tarvittavaa jäsenmäärää kahdella. Sillä tavalla pääsimme jatkamaan, vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Päivi Markkanen kertoo.

Uudistettujen sääntöjen mukaan vanhempainyhdistyksen johtokunnassa pitää olla vähintään neljä jäsentä. Vakanssit saatiin täytettyä ja syksyn mittaan yhdistystoimintaan on osallistunut vielä muutamia muita aktiiveja.

Hakametsän koulussa on reilut 130 oppilasta. Vanhempainyhdistys järjestää vuosittain koulukuvauksen, pari diskoa, kuudesluokkalaisten juhlapäivällisen, joulujuhlan joulutorttutarjoilun sekä 4.–5.-luokkalaisten retken Heurekaan. Lisäksi yhdistys jakaa kymmenen stipendiä.

– Yksin Heureka-retki maksaa noin 2000 euroa. Keräämme rahaa paitsi diskoista, myös myymällä erilaisia tuotteita.

Vanhempainyhdistys kokoontuu kerran kuukaudessa. Työmäärä ei aktiivien mukaan ole kohtuuton, vaikka järjestettävää on paljon.

– Sitä ei tarvitse pelätä eikä sitä, että jos tulee mukaan, päätyy heti sihteeriksi tai rahastonhoitajaksi, sihteeri Kirsi Nuppumäki vakuuttaa.  

Heidi Selin liittyi vanhempainyhdistykseen tänä syksynä samalla, kun hänen esikoisensa aloitti koulun.

– Olen töissä Lokalahden koulussa ohjaajana ja olen siellä nähnyt, miten tärkeä vanhempainyhdistys on. Halusin ilman muuta tulla mukaan.

Niin ikään tänä syksynä yhdistykseen liittynyt Kati Hohtari on itse Hakametsän koulun kasvatteja.

– Vanhempainyhdistyksessä olen tällainen myöhään herännyt, lapsi on jo kuudennella luokalla. Aikaisemmin vain tuntui aina olevan niin paljon kaikkea, ettei ehdi.

Hohtari muistaa omilta kouluajoiltaan, miten vanhempainyhdistys hankki rahaa muun muassa keräämällä tyhjiä pulloja. Lapset saivat olla mukana ja käydä kolkuttamassa Hakametsän asukkaiden ovilla palautuspullojen toivossa.

– Niitä tuli ihan valtavasti. En tiedä, voisiko lapsia enää lähettää sillä tavalla ihmisten oville, mutta silloin se ainakin onnistui hyvin.

Vanhempainyhdistys ilmoittaa kokoontumisistaan Wilmassa. Mukaan voi liittyä koska vain, myös kesken lukuvuotta.

– Diskojen järjestämisessä kuutosluokan oppilailla on iso rooli, he tekivät viimeksikin todella paljon. Paikalliset yritykset tukivat meitä myös hienosti ja lahjoittivat palkintoja diskon onnenpyörä-kilpailuun.

Koulun rehtori Marko Mäkinen pitää vanhempainyhdistystä tärkeänä linkkinä koulun ja kotien välillä.

– Toimiva vanhempainyhdistys on ensiarvoisen tärkeä opetuksen ja kasvatuksen monipuolistaja.

Pirkko Varjo

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän