Hallintosäännön käsittelyä jatketaan– Nyt läpi vain pakolliset muutokset ja täyttölupa-asiat

0

Kaupungissa on käsitelty tänä vuonna hallintosäännön muutoksia. Sen uudistaminen on tullut ajankohtaiseksi, koska hyvinvointialueelle siirtyy vuoden vaihteessa kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelut. Nyt on siis tarkasteltu organisaatiorakennetta sekä tehty muutoksia esimerkiksi erilaisiin tehtävänkuvauksiin. Osa hallintosäännöstä valmistui maanantain valtuuston kokouksessa, mutta osaa käsitellään vielä ensi kevään aikana.

– Keskustelut hallintosäännön suhteen aloitettiin viime keväänä. Kaupungissa oli tahtotila, että kaikki luottamushenkilöt osallistetaan uuden hallintosäännön valmisteluun. Lähetimme kaikille valtuustoryhmille kyselyn, jossa selvitettiin mielipiteitä eri asioihin. Vastausaikaa oli elokuun puoliväliin asti, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Raimo Löfstedt (kok.) taustoitti valtuuston kokouksessa.

Löfstedtin mukaan osallistamisella oli hyvä tarkoitus, mutta lopulta kävi niin, että valtuustoryhmillä oli erilaisia mielihaluja hallintosäännön osalta ja mielipiteet jakautuivat.

– Olimme eräänlaisessa pattitilanteessa. Valtuustoryhmät kävivät loppusyksystä keskusteluita ja löydettiin kompromisseja. Nyt teemme hallintosääntöön vain välttämättömät muutokset, jotka ovat pakollisia hyvinvointialueen takia, mutta jatkamme valmistelua kevään ajan, Löfstedt lisäsi.

Hallintosäännön valmistelua jatketaan siis kaupungin johtoryhmän ja kaupunginhallituksen yhteistyönä ja uusi hallintosääntö on valmis toukokuun loppuun mennessä.

– Valtuustolle tuotiin siis esitys, että mennään muutamilla pakollisilla muutoksilla ja täyttölupa-asioiden selkeyttämisellä. Haemme hallintosääntöön esimerkiksi ketteryyttä, koska työmarkkinoilla on kova kilpailu työntekijöistä, Löfstedt totesi.

Hän huomautti, että työmarkkinoilla on kova kilpailu työntekijöistä ja kaupungin hidas päätösprosessi on saattanut olla rekrytoinnin hidasteena.

– Annamme siis viranhaltijoille enemmän päätösvaltaa rekrytoinneissa. Kaupunginhallitukselta ei pyydetä joka asiaan täyttölupaa. Vakansseihin, joihin on siis jo määrärahat olemassa, voidaan tehdä rekrytointipäätökset ilman hallitusta, Löfstedt kiteytti.

Valtuusto ei tehnyt muutosesityksiä kaupunginhallituksen esitykseen, joten osittain muutettu Uudenkaupungin kaupungin hallintosääntö tulee voimaan 1. tammikuuta.