Hyvällä mielellä

0

Vuoden vaihtumiseen liittyy aina toiveita paremmasta. Näissä tunnelmissa uuttavuotta taas juhlistetaan, vaikka useimpien odotukset eivät ole kovin valoisia.

Ukrainan sodan varjo on pitkä, ja nyt loppuvuodesta myös Kosovon ja Serbian väliset jännitteet ovat kiristyneet. Toive rauhasta tuntuu yhä etäisemmältä.

Yritysten näköalat ovat harmaat, kun energiakriisi, hintojen ja korkojen nousu supistavat talouskasvua. Tilastokeskuksen joulukuisen selvityksen mukaan myös kuluttajien arvio oman taloutensa tilasta on heikentynyt ja on vuosien 1995–2022 mittaushistorian synkin.

Onneksi ihmisen elämä ei kulje aina suhdanteiden mukaan. Ensi vuosi voi tuoda myös paljon hyvää. Uuteenkaupunkiin syntyy jälleen lähes sata vauvaa. Pieni tuo paljon iloa vanhemmilleen ja ympärillä oleville ihmisille.

Henkilökohtaista iloa voi tuoda esimerkiksi vaihto uuteen kotiin. Ehkä perhe saa sen lisähuoneen, jota on kaivattu. Lähiympäristön muutoskin voi virkistää. Siirtyminen pienempään asuntoon tuo sekin helpotusta, jos asumiskulut pienenevät. Ehkä tavaramäärääkin saa vähennettyä. Ainakin siivottavaa pinta-alaa on vähemmän.

Uudet harrastukset piristävät. Mitä jos tänä vuonna kokeilisi sambaa, opiskelisi espanjaa tai päättäisi tehdä yhden luontoretken kuukaudessa? Vakka-opiston jakama ohjelmalehtinen antaa paljon virikkeitä.

Mitä synkemmältä maailma näyttää, sitä enemmän kannattaa nauttia omaa elämää koskettavista hyvistä asioista.

Uudenkaupungin Sanomat kertaa tässä lehdessä, mitä kaikkea tänä vuonna on tapahtunut. Jos ensi vuodesta tulee yhtä tapahtumarikas, koemme vuonna 2023 monta innostavaa hetkeä.

Vuonna 2023 Uudessakaupungissa järjestetään jälleen Rauhan Symposium. Tänä aikana tapahtuma on poikkeuksellisen tärkeä.

Teija Uitto

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän