Ilotulitteiden ampuminen kiellettyä Ugin keskustassa ja puutaloalueella

0
Pelastuslaitos muistuttaa, että sinisellä merkityllä alueella ei saa Uudessakaupungissa ampua ilotulitteita.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan ilotulitteiden käyttö on sallittu ilman erillistä ilmoitusta uutena vuotena 31.12. kello 18–1.1. kello 2. Varsinais-Suomessa on kuitenkin erillisiä rajoitusalueita, joiden sisällä ilotulitteiden käyttö ei ole sallittu. Esimerkiksi Uudenkaupungin puutaloalueella ja keskustassa ilotulitteiden käyttö on kiellettyä.

Pelastusviranomaiset muistuttavat, että ilotulitteiden käyttäjän on käytettävä suojalaseja. Hätäraketteja ei saa ampua uuden vuoden kunniaksi, vaan niitä saa käyttää vain todellisessa hätätilanteessa.

Ilotulitteiden käyttäjä on vastuussa niiden oikeasta käytöstä sekä käytössä sattuneista vahingoista. Ilotulituksesta muodostuvat roskat on siivottava käyttöpaikalta. Ilotulitteiden käytössä on noudatettava tuotteen pakkauksessa esitettyjä käyttöohjeita.

Ilotulitteina saa käyttää vain yleiseen kauppaan ja käyttöön hyväksyttyjä tuotteita. Ilotulitteet on ammuttava vähintään 15 metrin etäisyydeltä rakennuksista. Ilotulitteita ei saa suunnata tai heittää ihmistä tai rakennusta kohti. Ilotulitteita ei saa käyttää yleisön joukossa. Ilotulitteita ei saa ampua rakennuksen katoilta, parvekkeilta tai terasseilta. Ilotulitteita ei saa luovuttaa alaikäiselle tai päihtyneelle henkilölle.

Metsä- tai ruohikkopalovaroituksen tai kovan tuulen aikana ilotulitteiden käyttö on kielletty. Ilotulitusta harkitsevan on selvitettävä voimassa olevat varoitukset. Varoituksista kerrotaan esimerkiksi Ilmatieteen laitoksen verkkosivuilla.