Jouluinen Ukraina-ilta Uudessa kirkossa

0
Ukraina-ilta järjestetään Uudenkaupungin Uudessa kirkossa.

Uudenkaupungin seurakunta ja Uudessakaupungissa asuvat ukrainalaiset järjestävät Uudessa kirkossa perjantaina Toivon ja Ystävyyden illan. Tilaisuudessa kuullaan musiikkiesityksiä, lauletaan joululauluja ja vietetään kynttilähartaus toivon ja rauhan teemoissa.

– Ajatuksemme oli, että halusimme tutustua paremmin kaupungissa asuviin ukrainalaisiin ja tarjota heille tilaisuuden hiljentyä näin joulun alla. Osoittautuikin aika nopeasti, että saamme paljon enemmän. Ukrainalaisyhteisö valmisti iltaan musiikkikokonaisuuden, jossa kuulemme ukrainalaisten ammattimuusikoiden esityksiä ja ukrainalaisia joululauluja. Lapsille he järjestävät jouluisia leikkejä, sanoo kirkkoherra Juhana Markkula .

Ilta tarjoaa myös tilaisuuden tutustua ukrainalaiseen jouluun, kun kaupungin sosiaalipalveluissa työskentelevä Olga Gotsmanova kertoo ukrainalaisista jouluperinteistä. Musiikkiesityksistä vastaavat Veronika Oliynyk ja Olha Pidstepna. Päivi Kurkilahti säestää yhteislauluja ja laulaa illan hartausosiossa. Hartauden pitävät kirkkoherra Juhana Markkula ja vastaava diakoni Maarit Eresmaa.

– Rukoilemme erityisesti rauhaa Ukrainan ja Venäjän väliseen sotaan ja varjelusta Ukrainan maalle ja kansalle, kertoo Maarit Eresmaa.

Rauhan teemaan liittyen tilaisuuteen saapuu Betlehemin rauhantuli. Rauhantuli on palanut Betlehemissä Jeesuksen syntymäkaupungissa jo yli tuhannen vuoden ajan ja matkannut sieltä vuodesta 1986 lähtien joka vuosi halki Euroopan. Kirkkoon voi ottaa mukaan oman kynttilälyhdyn ja saada lähtiessään mukaan rauhantulta levittämään rauhanviestiä eteenpäin.

Illan päätteeksi tarjolla on glögiä ja teetä joulupipareiden ja makeisten kera.