Jouluna voimme tehdä hyvää

0

Uudenkaupungin seurakunnan järjestämään vähävaraisten jouluruokailuun ilmoittautui noin sata ruokailijaa. Viime vuonna ruokailijoita oli noin kolmanneksen vähemmän.

Paikalle saapuneilta ei kysytty pankkitilin saldoa, eikä ketään käännytetty pois. Mukaan olivat tervetulleita kaikki, jotka kokivat olevansa oikeutettuja ruokailuun. Varmasti paikalle olisi voinut saapua moninkertainen määrä, mutta joillekin kynnyksenä voi olla häpeä, toiselle matka ja kolmas ei vain ollut tietoinen tapahtumasta.

Vaikka tapahtuman järjesti seurakunta, ei osallistujan vakaumustakaan kyselty. Noin puolet ruokailijoista meni kuuntelemaan kauneimpia joululauluja Uuteen kirkkoon, mutta toinen puolikas jätti tilaisuuden väliin.

Monelle torstain tilaisuus oli mahdollisesti ainoa hetki saada nauttia oikeasta jouluruoasta. Kinkun ja laatikoiden lisäksi ruokailussa oli paljon kyse myös sosiaalisesti puolesta. Toisten ihmisten kanssa ruokailu ei ole kaikille arkipäivää, vaan ehkä vain ainoa hetki vuodessa.

Joulun alla järjestetään paljon muitakin tempauksia, joissa muistetaan heitä, joilla ei ole varaa ostaa jouluruokaa tai -lahjoja. Mukaan ovat lähteneet yritykset, yhdistykset ja tavalliset ihmiset.

Perinteinen Toivelahja lapselle -keräys järjestettiin marraskuussa. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenkaupungin osaston, kaupungin sosiaalitoimen ja Alisellakadulla sijaitsevan Tupsulan yhteisessä keräyksessä etsittiin joululahjoja uusikaupunkilaisille lapsille ja lapsiperheille.

Paikallinen MLL on mukana myös Auta ruokalahjalla -kampanjassa yhdessä K-Supermarket Itäpoijun kanssa.

Lahjoitusten ei aina tarvitse olla suuren suuria, kuten esimerkiksi Kalannin ja Uudenkaupungin SPR:n Apupupuja ukrainalaislapsille -keräyksessä nähdään.

Elinkustannusten nousu ja Ukrainan sota koskettavat monia ja joulun alla voimme muistaa heitä, joilla ei ole varaa viettää joulua.

Risto-Matti Kärki

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän