Joulutulet syttyvät tänä iltana

0
MTK-Laitilan joulutulet syttyvät tänään Lokalahti - Taivassalo maantien varrelle.

Maataloustuottajat ympäri Suomen sytyttävät teiden varsille joulutulet tänään torstaina illansuussa. Näin joulutulien lämmin tunnelma tuo iloa ja valoa jouluun ja maanteillä matkaaville. Joulutulilla maaseutunuoret, maa- ja metsätalousyrittäjät sekä maatilamatkailuyrittäjät haluavat myös kiittää kuluttajia vastuullisista valinnoista. Siitä, että he valitsevat kotimaista, laadukasta ruokaa

MTK:n maaseutunuorten aloittama joulutulet on pitkä perinne, joka alkoi vuonna 1994 Pohjanmaalta. Nyt katkeamattomana jatkunut tapahtuma on laajentunut kattamaan koko maan. Joulutulia sytytetään arviolta sataan paikkaan ympäri Suomen.

– Joulutulia sytytetään lähellä ja kaukana, isosti ja pienesti. Kaikkien tavoitteena on kuitenkin ilahduttaa ohikulkijaa ja tuoda joulumieltä niin matkalaisille kuin naapureillekin, kertoo MTK:n maaseutunuorten puheenjohtaja Ville Koivuniemi.

Joulu merkitsee jokaiselle jotain erityistä.

– Joulutulet merkitsevät ennen kaikkea rauhoittumista ja läsnäoloa hetkessä. Kotimainen ruoka yhdistää meitä. Käymme läpi kulunutta vuotta, joka on ollut kaikin tavoin haasteellinen viljelijöille, kertoo Koivuniemi.

Kotimaista ruokaa arvostetaan nyt entistä enemmän ja ruuantuotannon pitäminen omissa hyppysissä on noussut tärkeämmäksi.

– Toivottavasti voimme tuottaa ruokaa ensi vuonnakin. Olemme etuoikeutettuja, kun saamme itse valita mitä syömme. Eli syö mitä syöt, me tuotetaan se! Nautitaan yhdessä, muistuttaa Koivuniemi.

Sadat joulutulet syttyvät teiden varsille torstaina alkuillasta. Uudestakaupungista tempauksessa on mukana MTK-Lokalahti. He sytyttävät joulutulet Uusikaupunki – Taivassalo maantien eli tien 196 varrelle, tarkempi osoite on Lokalahdentie 1125. Tulet palavat klo 16.00 – 17.30.

Vehmaan maataloustuottajat sytytävät tulet Y-tien varrelle, lähelle Kiikoisten tienhaaraa. Joulutulet löytyvät myös Laitilasta valtatie 8 varrelta Kasitori Oy:n alapuolelta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän