Kalannin hautausmaalla laho puu

1

Jouluaaton aattona oli melkoinen lumipyry. Kuinka ollakaan muuan laho puu hautausmaalla repesi. Nyt se on liinoilla sidottu yhteen.

Siitä revenneitä oksia oli siirretty pois. Eräästä reunakivien rajaamalla alueella olleesta hautamuistomerkin osasta on sitä koristaneesta kivipallosta irronnut risti. Risti löytyi työlään etsimisen jälkeen lumen seasta.

Jos sääilmiö rikkoo muistomerkin seurakunta ei sen korjaamista korvaa. Mitä ilmeisemmin nyt seurakunnan työntekijä on rikkonut muistomerkin lahopuun oksia pois viedessään. Tässä tapauksessa korjaus- ja korvausvelvollisuus on seurakunnalla.

Nimimerkki Ottaako seurakunta edes yhteyttä

Seurakunnan vastine


Puu repesi aatonaattoiltana. Meihin otti useampi ihminen yhteyttä. Silloin oli vain yksi ihminen päivystämässä, joka vastasi kaikista – Uudenkaupungin, Kalannin, Lokalahden ja Pyhämaan – hautausmaista.

Oli epävarmaa ehtiikö kukaan siivota jälkiä. Oli paljon lunta ja hämärää, mutta puu oli kuitenkin saatu siivottua pois aattoaamuna noin kello 6 aikoihin. Puusta oli revennyt suuri oksa, joka oli kaatunut hautojen päälle. Jäljelle jäänyt puu sidottiin liinalla lisävaurioiden välttämiseksi.

Oksia siivotessa risti on varmasti irronnut ja seurakunta sen ilman muuta korvaa.

Vastaavia lahoja puita on paljon, eikä niistä välttämättä näe päälle päin, missä kunnossa ne ovat.

Jani Tanner

seurakuntamestari

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän