Kaupungilta Varhalle 561 työntekijää

0
Varhassa maksetaan ensimmäiset palkat 13.1.

Uudenkaupungin sosiaali- ja terveyspalveluista siirtyy vuoden vaihteessa Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle (Varha) 561 työntekijää. Tämän työntekijämäärän henkilöstökustannukset sivukuluineen ovat 28,2 miljoonaa euroa.

Kaupungilta hyvinvointialueelle siirtyy sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö sekä opiskeluhuollon psykologit, kuraattorit ja tukipalveluhenkilöstö. Myös pelastustoimen henkilöstö siirtyy, mutta se on järjestetty maakunnallisesti ja he ovat kuuluneet Turun kaupungin organisaatioon.

Kaupungilta siirtyy Varhalle myös toimintaan liittyvä irtaimisto, sen omistus, käyttöä koskevat oikeudet sekä immateriaaliset oikeudet ja luvat.

Maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus antoi toimeenpanoluvan henkilökunnan ja omaisuuden siirrolle.