Kaupunki järjestää asukaskyselyn joukkoliikenteestä

0

Uusikaupunki on kehittämässä paikallisliikennettään ja bussilinjastoaan. Uudistuksen tavoitteena on selvittää miten joukkoliikenne palvelisi nykyistä paremmin eli millaisia muutoksia tarvitaan reitteihin ja aikatauluihin. Tähtäimessä on saada aikaan hyvin palveleva kokonaisuus.

Bussireitit kilpailutetaan kevään aikana ja uusien reittien mukainen liikennöinti aloitetaan, ainakin koululaisliikenteen osalta, jo syksyllä 2023. Edellisen kerran paikallisliikennettä kilpailutettiin vuonna 2018. Nyt mukana selvityksessä ovat myös koulutaksit.

Paljon puhuttaneen Ukikyydin eli kutsukyytikokeilun tulokset otetaan myös huomioon selvityksessä.

Paikallisliikenteen kehittämistyön pohjaksi tarvitaan tietoa asukkaiden liikkumistarpeista sekä mielipiteistä joukkoliikenteeseen liittyen. Kartoitusta varten on avattu sekä karttapohjainen että perinteinen verkkokysely.

Paperisen kyselylomakkeen voi noutaa Passarista, Rauhankatu 10. Kyselyyn odotetaan vastauksia paitsi joukkoliikenteen käyttäjiltä, myös niiltä, jotka eivät syystä tai toisesta käytä joukkoliikennettä. Vastauksia kerätään 9.1.2023 saakka. Kysymyksiin vastaaminen vie noin 10 minuuttia ja vastauksia käsitellään luottamuksellisesti.

Kyselyt löytyvät verkosta osoitteesta uki.fi/joukkoliikennekysely.

Tällä hetkellä Uusikaupunki ostaa joukkoliikennettä yhteensä 29:lle paikallisreitille koskien erityisesti Pyhämaata, Kalantia ja Lokalahtea, sekä tukee Raumalle, Laitilaan ja Turkuun suuntautuvaa liikennettä. Tämän lisäksi Uudenkaupungin kasvun ja oppimisen palvelut ostavat esiopetuksen ja perusopetuksen taksikuljetuksia.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän