Keskustan K-kauppias vaihtuu–Pikkuherkkuun kolmannen polven K-kauppias, joka on myös maajoukkuetason lacrossepelaaja

0
- Haave omasta kaupasta on kytenyt aina, Jimi Wiren kertoo.

Pikkuherkun K-kauppiaana aloittaa tänään, torstaina, Jimi Wiren , 30. Ikä on tässä tapauksessa todella vain numero, sillä nuoresta iästään huolimatta Wiren on kaupan alan kokenut konkari.

– Olen ollut 15-vuotiaasta lähtien kaupoissa töissä. Sitä ennen olen lähes asunut kaupan takahuoneessa, hän kertoo hymyillen. Wirenin vanhemmat ovat toimineet K-kauppiaina Turun seudulla, kuten myös isovanhemmat. Suvussa on siis pitkä K-kauppiasperinne.

Tästä on hyötyä tuoreelle kauppiaalle, sillä tukiverkosto on vahva.

– Vanhemmat jäivät eläkkeelle neljä vuotta sitten. Äiti on luvannut tarvittaessa tulla auttamaan kauppaan ja tarjonnut lastenhoitoapuakin.

Wiren elää ruuhkavuosia. Perheessä on 1,5-vuotias Lilja -tytär ja toinen pienokainen syntyy tammikuussa. Varhaiskasvatusopettajana toimiva Elina -vaimo aikoo olla ensi vuoden lasten kanssa kotona. Sen jälkeen perheessä mietitään, miten jatketaan.

– Katsotaan sitten, palaako hän omaan työhönsä vai siirtyykö kokonaan kauppaan töihin. Hänellä kun on myös kaupan alan kokemusta ja varmasti on töissä myös täällä.

Jimi Wirenille Pikkuherkku on ensimmäinen oma kauppapaikka. Hän tulee Uuteenkaupunkiin K-Supermarket Ellenistä, jossa on työskennellyt lihamestarina.

Lihamestarin työ on ollut hänelle mieleinen, sillä hän viihtyy myös vapaa-ajallaan ruuan parissa.

– Tykkään tehdä monipuolisesti ruokaa. Kun tulee jokin uutuustuote tai idea, sitä pitää heti kokeilla. Yhdistelen mielelläni erilaisia makuja.

Elämässä ykkössijalla ovat perhe ja kauppa, mutta heti kolmantena tärkeyslistalla on urheilu. Wiren on pelannut lapsesta lähtien jääkiekkoa. Lacrosse tuli kuvioihin, kun valmentajat pitivät sitä kesälajina. Laji alkoi kiinnostaa niin paljon, että Wiren on pelannut maajoukkuetasolla jo useita vuosia.

– Itse asiassa kaikki pallopelit kiinnostavat. Olen käynyt täällä Uudessakaupungissakin pelaamassa golfia pari kertaa. Jatkossa tulee varmasti käytyä golfkentälläkin täällä.

Oman liikunnan lisäksi Wiren on intohimoinen penkkiurheilija.

– Urheilu on itselle monella tapaa tärkeää. Se auttaa jaksamaan ja nollaa pään.

Uuteenkaupunkiin Wiren tulee innokkaalla mielellä kauppiaaksi. Hän kehuu Pikkuherkun sijaintia ja odottaa jo tulevaa kesää.

– Kun kaupunkiin alkaa tulla turisteja, on kiva keksiä kaikenlaista. Ehkä joskus näette kauppiaan grillaamassa kaupan edustalla, hän hymyilee.

Ensitöikseen hän aikoo kehittää Pikkuherkun takeaway-tuotevalikoimaa. Täytetyt patongit ovat käyneet hyvin kaupaksi Naantalissa ja hän uskoo, että Uudessakaupungissakin ne voisivat olla asiakkaiden mieleen.

– Lähituotteita on tarkoitus ottaa entistä enemmän valikoimiin. Niitä alan etsiskellä. Teen mielelläni yhteistyötä paikallisten yrittäjien kanssa.

Ylipäätään hän sanoo, että kaupan valikoimasta tulee asiakkaidensa näköinen. Hän toivoo, että asiakkaat esittävät tuotetoivomuksia. Niin kaupan valikoima kasvaa oikeaan suuntaan.

– Muutenkin kauppiaalle voi kertoa kuulumisia. On mukavaa, kun asiakkaat tulevat tutuiksi.