Kirjaston lukuvinkit: Joulukuun kirjavinkeissä oppaita elämän eri tilanteisiin

0
Joulukuun kirjavinkit ovat esillä kirjaston näyttelypöydällä muutaman viikon ajan.

Joululomalla voi olla kiva lukea ihan vaan hömppää, mutta nykyään ilmestyy myös paljon mukavan keveitä kirjoja tietokirjapuolella. Olisiko sinulla nyt aikaa hoitaa itseäsi, perhettäsi tai kotiasi? Tai ehkä haluat varmistaa, että kotivarasi on kunnossa esimerkiksi sähkökatkon varalta.

Kirjastosta löytyy oppaita ja tietokirjoja laidasta laitaan, tässä muutama poiminta uusista ja helppolukuisista tietokirjoista. Nämä ja monta muuta kirjaa ovat esillä kirjaston näyttelypöydällä muutaman viikon ajan.

Raija Kivimetsä: Vireä elämä

Piristävästi kuvitettu kirja, josta saat vinkkejä kaamoksessa pärjäämiseen. Kirjassa neuvotaan, miten saat tasoitettua suoliston toimintaa ja hellit hyviä suolistobakteereja. Lisäksi kirjasta löytyy tietoa, miten saat apua jaksamiseen avantouinnista ja saunomisesta sekä miten käsillä tekeminen vaikuttaa hyvinvointiisi. Teoksesta löytyy osiot myös luonnossa liikkumisesta, villiyrteistä ja eteerisistä öljyistä. Kirjan lopussa on vielä liuta virkistäviä ruokaohjeita. Kirja on monipuolinen ja luonnonläheinen kokonaisuus, josta sinun on helppo poimia itsellesi sopivia käytäntöjä.

Tiia Trogen: Ilo olla yhdessä: positiivisen vanhemmuuden voima

Tämä kirja on käytännönläheinen positiivisen kasvatuksen opas, jonka tavoitteena on koko perheen hyvinvointi. Kirjasta löytyy apua konfliktitilanteiden ratkaisemiseen, lasten vaikeiden tunteiden kohtaamiseen ja lapsen itsetunnon vahvistamiseen. Tiia Trogen on kouluttaja ja perhetyöntekijä, jolla on taito kirjoittaa lämpimästi ja ymmärrettävästi. Kirja on helppolukuinen ja sitä voisi hyvin vaikka neuvolassa suositella lukuvinkiksi vanhemmille.

Heidi Kormano: Älä palele!

Kirjan alussa on perustietoa langoista sekä selkeitä, kuvallisia vaihe vaiheelta -ohjeita neulomiseen ja virkkaamiseen. Kormano on koonnut kirjaan 16 erilaisen lämmittimen ohjeet, esimerkiksi lämmitin, jota voit käyttää sekä hartioille että pepulle, sankarin viitta lapselle ja kantapäättömät sukat (siis tarkoittaa, ettei sinun tarvitse opetella kantapään kutomista, vaan voit kutoa vaan pitkän pötkön). Kirjan ohjeilla saa aloittelijakin loihdittua lämmitystä itselleen ja muille.

Ellinor Sirén: Ekosiivoojan käsikirja

Etikka ja ruokasooda kunniaan! Kirja alkaa siivousaine ja -tarvike-esittelyllä ja syventyy antamaan neuvoja siivousrutiineihin ja tavaroiden säilytykseen. Lisäksi eri huoneille on omat siivousvinkkinsä ja vaatehuollolle oma osionsa. Kirja sisältää myös hauskoja bonusvinkkejä, esimerkiksi miten teet hiuslenkkejä vanhoista sukkahousuista tai oman omenapoimurin. Kirja on kivasti kuvitettu ja antaa niin selkeitä ohjeita, että voit melkein innostua siivouksesta.

Miguel Guerrero: Opas kriisitilanteisiin

Tämä kirja on ajankohtainen ja helppotajuinen opas, joka on jaoteltu erilaisiin kriisiskenaarioihin, suunnitteluun ja varautumiseen, hygieniaan ja sairaanhoitoon, elintarvikkeisiin ja tulentekoon. Kirjan lopussa on tietoa myös siitä, miten kriisit vaikuttavat henkisesti ja fyysisesti kehoosi. Kirjoittaja on Ruotsin puolustusvoimien erikoisupseeri ja ennen puolustusvoimiin siirtymistään työskennellyt toimittajana. Kirjassa on paljon käytännön vinkkejä, joista voit poimia omaan elämäntilanteeseesi sopivat aiheet.

Uudenkaupungin pääkirjaston tämän kuun lukuvinkit kokosi harjoittelija Armi Airinen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän