Korihait harvinaisella murskavoitolla joulutauolle – Yhdeksän ottelun tappioputki katki Lahti Basketballin kustannuksella

0
Korihaiden omat kasvatit Tommi Lehtonen, Aamos Nikula ja Mio Hyvönen pääsivät kotiyleisön aplodien kera nauttimaan Korihaiden ensimmäisestä kotivoitosta.

Vaikka päävalmentaja Tero Vasell totesi ennen ottelua jokaisen pelin olevan yhtä tärkeä, oli Korihailla valtavat panokset lauantain Korisliiga-otteluun Lahti Basketballia vastaan. Tappio olisi tietänyt jumittautumista entistä enemmän jumbopaikalle ja henkisesti raskaan tilanteen ennen joulutaukoa.

Petokala oli kuitenkin teroittanut hampaansa niin teräviksi, että lahtelaisjoukkueesta ei lopulta ollut haastajaksi kotijoukkueelle. Yhdeksän ottelun tappioputki meni katki murskalukemin 90–64. Voitto oli Korihaille tämän kauden kolmas ja suurin voitto Korisliigassa lähes kymmeneen vuoteen.

Vastustajan pisteet osoittavat sen, että Korihait onnistui vihdoinkin puolustuspäässä, vaikka Lahti Basketball heittikin paljon vapaita heittoja ohi. Haiparven vaihtava puolustus, jossa puolustajat vaihtavat jatkuvasti puolustettaviaan esimerkiksi skriinitilanteissa, toimi päävalmentajan mielestä paremmin, mitä edellisissä otteluissa.

– Meillä on monessa tiukassa ottelussa puolustus passivoitunut. Nyt oli hienoa huomata, että me pysyimme aktiivisina ja anoimme itsellemme mahdollisuuden voittaa ottelu.

Tasaisen ensimmäisen neljänneksen jälkeen Korihait alkoi tekemään eroa Lahteen Trey Niemen (25 pist/9 syöttöä) hyökkäyspään ja Mikael Aallon (7/8 lev/2 torjuntaa) puolustuspään suorituksilla. Lahden kova heittäjä Steven Haney (19) piti käytännössä yksin vierasjoukkuetta pelissä mukana ja se oli nimenomaan Vasellin pelisuunnitelman tarkoitus.

– Kaikki heitot, mitä Haney ottaa, on pois Devon Thomasin ja Michael Ertelin kädestä. Ajatus oli, että vaikka Haney tekisi 30 pinnaa ja Thomas ja Ertel pysyisivät alle kymmenessä, silloin meillä on taas mahdollisuus voittaa.

Keskiarvollisesti Lahden paras pistemies Ertel jäi neljään pisteeseen ja Thomas seitsemään. Etenkin Joni Herrala (9/5) ja Aamos Nikula (4) pääsivät selvästi Thomasin ihon alle puolustuspään otteilla.

– Joka jätkä, joka kentällä kävi, antoi jotain ja antoi jotain positiivista. Aamokselta 13 minuuttia pitkän loukkaantumisen jälkeen, niin ehkä vähän turhankin innokkaasti välillä meni kentällä. Mutta loistavaa pelaamista Aamokselta ja kiva saada hänet takaisin, kapteenin nauhaa tällä hetkellä pitävä Herrala kehui.

Toisella puoliajalla Korihait jatkoi eron kasvattamista tasaisesti, vaikka lyhyitä mustia hetkiä ottelun sisällä tulikin. Haiparven onnena oli kuitenkin se, että vaikka Lahti onnistui tekemään pieniä pisteputkia, ero oli jo tehty tarpeeksi isoksi, ettei kotijoukkueella missään vaiheessa iskenyt paniikkia.

– Oli kyllä aika tasapainoinen esitys. Meillä pysyi koko ajan homma kasassa ja intensiteetti yllä, vaikka ollaan tiukassa pelirytmissä ja Lahti oli pelannut edellisen kerran puolitoista viikkoa sitten, Vasell totesi.

Korihait aloittaa lyhyen joulutauon, ja harjoituksiin joukkue palaa tapaninpäivänä. Joulun välipäinä haiparvi kohtaa Pirkanmaan joukkueet, kun 28. joulukuuta Korihait matkustaa Nokialle ja 30. päivä Pyrintö saapuu Pohitulliin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän