Korihait paranteli asemia Korisliigan häntäpäässä – Voitto Pyrinnöstä nosti haiparven tasapisteisiin Hongan kanssa

0
Grant Audu upotti Pyrintö-ottelussa piste-ennätyksensä (17) ja oli joukkueen paras plusmiinus-pelaaja (+18).

Ei se kaunista ollut, mutta tyylipisteitä ei jaeta. Korihait otti perjantaina toisen peräkkäisen kotivoiton Korisliigassa, kun Tampereen Pyrintö kaatui Pohitullissa lukemin 84–81. Voitolla haiparvi kiilasi itsenä Hongan kanssa tasapisteisiin, mutta keskinäisten pelien perusteella espoolaiset menevät ukilaisten edelle.

– Arvostan tämän ryhmän ilmettä, millä asioita tehdään ja kiva, että siitä sai nyt tämmöisen välipalkinnon, tiivisti päävalmentaja Tero Vasell.

Ottelun alku ei missään nimessä ollut kotijoukkueen kannalta kaunista katseltavaa. Pyrintö hyökkäsi täysillä Korihaiden pelinrakennukseen iskemällä kokokentän prässin, joka sekoitti täysin, edelleen ilman Bojan Sarcevicia pelanneen, haiparven. Jo pelkästään ensimmäisellä neljänneksellä kotijoukkue menetti pallon kymmenen kertaa.

– Olimme, kuin pikkulapset liikennepuistossa, kun Pyrintö träppäili mutta, luojan kiitos, saimme pelintekoon rauhaa ja pysyimme perusasioissa kiinni.

Lopulta 24 pallonmenetykseen sortunut kotijoukkue sai toisen neljänneksen aikana paremmin juonesta kiinni eikä samanlaisia yllätyksiä tullut ottelun muissa vaiheissa. Neljänneksen aikana otettu johtoasema pysyi loppuun saakka, vaikka Pyrintö iskikin tasaisesti koreja.

Loppuhetkillä Pyrintö pääsi vielä kuromaan Korihaiden johtoa kiinni ja yrittämään tasoituskolkkia summerin soittaessa, mutta Ike Smithin (26 pist) heitto puolesta kentästä kimmahti ulos korirenkaasta.

Korihait on Sarcevicin loukkaantumisen jälkeen turvautunut ns. isoon viisikkoon, jossa Prince Oduro (7/10 lev) ja Mikael Aalto (10/3) pelaavat samaan aikaan kentällä. Vaikka kummallakaan ei henkilökohtaisesti ollut perjantaina paras peli, on kaksikon yhteispeli muun viisikon kanssa toiminut hyvin ja senttereiden monipuolisuus miellyttää päävalmentajaa.

– Molemmat ovat todella liikkuvia pelaajia. Oikeasti aika hienoa katsoa, miten ne puolustaa takamiehiä vastaan, kun me vaihdetaan pallonskriinejä. Se on todella hurja suoritus, mitä noi jätkät tekee.

Jos Nokia-ottelussa Vasell käytti puheenvuoron arvostelleekseen erotuomareita tunteiden tappamisesta, niin Pyrintö-matsissa erotuomarikolmikko Ville SelkeeAleksi AntinmaaNiko Mättö sai kiitosta, kummaltakin pääkoutsilta.

– Oli tosi makeeta nähdä, kuinka homma pysyi heillä kasassa, vaikka oikeasti pelattiin kovaa. Oli helppo rauhoitella pelaajia, että homma pysyy kentällä kasassa, koska ammattimiehet ovat asialla.

– Oli valmentajallakin oma mielenrauhansa, kun tuomarit tietävät mitä tekevät, niin se tuo turvallisuutta. Oli kiva pelata, komppasi Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen.

Haiparvi sai onnistumisia laajalta rintamalta, kun viisi pelaajaa pääsi kaksinumeroisiin pistelukemiin. Pisteykkösinä hääri Trey Niemi ja parhaimman pelinsä pelannut Grant Audu, jotka kummatkin upottivat 17 pistettä. Nick Stampley sai vahvan toisen puoliajan turvin kasaan 15 pistettä ja 6 levypalloa ja hänelle toinen perättäinen tehokas hyökkäyspään suoritus.

Ensi viikolla Korihailla on edessä kahden vierasottelun viikko, kun tiistaina haiparvi vierailee Joensuussa ja loppiaisena on uusintaottelu Pyrintöä vastaan Tampereella.