Koririkas ottelu Korihaiden murheenkryyninä – KTP:n Tabbin loukkaantuminen keskeytti ottelun puoleksi tunniksi

0
Quin Cooper teki Kotkassa 33 pistettä ja upotti kuusi kolmosta.

97 pistettä vieraskentällä pitäisi riittää koripallo-ottelun voittamiseen. Sen määrän pisteitä Korihait upotti KTP-Basketia vastaan Karhuvuoressa, mutta se ei tällä kertaa riittänyt. Joukkueiden toinen kohtaaminen oli yhtä koririkas, kuin ensimmäinen kohtaaminen, jossa joukkueet tekivät 204 pistettä. Tiistaina korisukka heilui 205 pisteen edestä, kun pitkän ja dramaattisen ottelun jälkeen KTP kasvatti haiparven tappioputken pituutta yhdeksän ottelun mittaiseksi lukemin 108–97.

Pitkän ja dramaattisen ottelusta teki toisen neljänneksen alkupuolella tapahtunut valitettava loukkaantuminen, kun Kotkan Brandon Tabb löi päänsä katsomorakenteisiin korille ajonsa jälkeen. Lähes välittömästi paikalle hälytettiin ambulanssia, jonka seurauksena ottelu oli keskeytettynä yli puoli tuntia.

Ottelu itsessään noudatti Korihaille hyvin tuttua kaavaa. Roikutaan pelissä mukana hyvin, vaikka vaikeita hetkiä tulee ottelun sisällä vieläkin paljon. Voittavaa ottelun ratkaisijaa ei vaan tahdo löytyä Bojan Sarcevicin poissa ollessa.

Quin Cooper pelasi parhaimman ottelunsa upottaen 33 pistettä kuudella kolmosella. Cooper piti Korihaita pelissä mukana kolmannella kympillä tehden peräti 18 pistettä ja parhaimmillaan nosti Korihait pisteen päähään (72–71).

– Alussa oli hieman vaikeuksia saada palloa pussiin, mutta löysin rytmini kolmannella neljänneksellä. Vaihtaisin kuitenkin pisteeni voittoon, Cooper totesi matsin jälkeen.

Puolustuspäässä Korihait ei löytänyt pysäyttäjiä Roydell Brownille (23/10 lev) eikä Brandon Slylle (20/6 syöttöä). Brownin viisi hyökkäyslevypalloa satuttivat myös haiparvea.

– Emme olleet puolustuksessa tarpeeksi aggressiivisia. Annoimme heidän olla mukavuusalueillaan ja pelitilanneheitot (41-65/63%) puhuvat puolestaan, Cooper harmitteli.

Cooperin ohella Prince Oduro (13/15) pelasi yhden parhaimmista otteluistaan ja Trey Niemi (18), Mikael Aalto (13) pelasivat mukiinmenevästi. Grant Audun (8 pist/pelitilanneheitot 4-13) ja Nick Stampleyn (2) hyökkäyspään avut olivat olemattomat. Tammikuussa edellisen ottelun pelannut Aamos Nikula (2/2) palasi loukkaantumisen jälkeen takaisin pelikentille.

Vaikka koririkas peli saattaa olla yleisön mieleen, voi se valmentajille olla painajaismainen. Molempien joukkueiden valmentajat, etenkin Korihaita puolustuspään joukkueeksi haluava Tero Vasell, eivät pitäneet näkemästään, vaikka Roope Mäkelän suojatit voiton ottivatkin.

– Aikamoista hölkkää. Olen pahoillani meidän suorittamisesta, että me tullaan tänne ja pelataan näin huonolla energialla. En viihdy tällaisessa koripallo-ottelussa.

Korihaiden energiatasot pitää palautua lauantaille, jolloin Pohitullissa pelataan jälleen tärkeä kamppailu, kun kahden voiton edellä oleva Lahti Basketball saapuu kaupunkiin.