Kouvojen Taylor upotti Korihait päätöskympillä – Sarcevic palasi, mutta ei pelannut toisella puoliajalla

0
Vielä ensimmäisellä puoliajalla Kouvojen Deshon Taylor jäi Trey Niemen ja Korihaiden jalkoihin, mutta sarjan paras pistemies sai ottelun lopussa viimeiset naurut.

Koripallo-ottelut ratkaistaan viimeisellä kympillä. Tämä toteamus on pätenyt monissa tämän kauden Korihaiden otteluissa ja sama päti myös itsenäisyyspäivän matsissa Kouvoja vastaan. Tällä kertaa ratkaisijaksi nousi vierailijoiden Deshon Taylor, jonka hurjat 42 pistettä johdatti Kouvot 102–88-voittoon.

Korisliigan pisteykkönen aloitti neljännellä jaksolla sellaisen pisteshown, jota ei Pohitullissa olla moniin vuosiin nähty. Takamies pussitti viimeisellä kympillä joukkueen 31 pisteestä peräti 19. Vertailun vuoksi Korihait onnistui tekemään 18 pistettä ratkaisuhetkillä. Suurin osa Kouvojen hyökkäyksistä päättyi siihen, kun Taylor ohjasi muut pelaajat sivuun ja pelasi yksi vastaan yksi -peliä Korihaiden puolustajia vastaan, onnistuen lähes aina.

– Omasta mielestäni ihan hyvä peli, mutta hieman liikaa menetyksiä (4). Joukkuekaverit löysivät minut oikeista paikoista ja meidän isot pelaajat tekivät hyviä skriinejä. Täytyy antaa tunnustus heille, kommentoi Taylor, joka jakoi myös seitsemän koriin johtavaa syöttöä.

Ottelu alkoi varsinaisella korijuhlalla, kun joukkueet tekivät ensimmäisen kympin aikana jo 62 pistettä (35–27). Kotijoukkueen pelaaminen oli pirteää ja vauhdikasta, jossa pelikentälle palanneella Bojan Sarcevicilla (10 pist) oli iso vaikutus. Myös Quin Cooper (19) pääsi pitkästä aikaa heittämään seteistä juostuja heittopaikkoja, joista Cooper myös onnistui.

Taylorin pistetehtailun lisäksi ottelun iso ratkaisukäänne oli Sarcevicin pelikunto. Korihaiden kapteeni ei kyennyt pelaamaan toisella puoliajalla, vaan vietti aikaa vaihtopenkillä lämpökääre tiukasti polven ympärillä. Haiparven pelistä puuttui toisella puoliajalla johtajuus ja pelikuri.

– Emme olisi johtaneet ottelua ekalla puoliajalla ilman Bojania. Toisella puoliajalla, kun kaveri saa vähän runia, meillä painuu päät alas. Meillä ei ollut kentällä johtajuutta, totesi päävalmentaja Tero Vasell.

Hän ymmärsi Sarcevicin poissaolon aiheuttavan hyökkäyksen puuroutumisen, mutta puolustuksen romahdusta hän ei ymmärtänyt. Vasell toisti edelleen, että jos Korihait joutuu korintekokilpailuun vastustajan kanssa, se ei yleensä pääty hyvin.

– Tämä toinen puoliaika ilman Bojania oli kylmä fakta meistä. Jos joku muuta väittää, soittakoon mulle.

Mikael Aalto (14/6 lev) paini Kouvojen järkälemäistä Hannes Pöllää (10/13) vastaan paremmin kuin Prince Oduro (10/1). Kokoonpanoon nostettu Grant Audu (12) haastoi hyvin puolustajiaan, mutta yleisesti Korihait antaa järkyttävän paljon tasoitusta muille joukkueille ulkomaalaispelaajien tasossa. Se näkyy sarjataulukossa, jossa Korihait on jumbona käytännössä jo kolmen voiton päässä edellä olevasta Hongasta.

Korihait pelaa seuraavan kerran sunnuntaina, kun Pohitulliin saapuu hallitseva Suomen mestari Karhu Basket.