Kuorot siivittävät jälleen joulutunnelmaan

0
Kuorojen yhteisharjoitukset aloitettiin äänenavauksella. Kaikkien kuorojen laulajat eivät mahtuneet kuvaan.

Itsenäisyyspäivän jälkeisenä keskiviikkona 7.12. järjestetään Uudenkaupungin uudessa kirkossa pääsymaksuton Ukin kuorojen joulu -joulukonsertti. Joulukonserttia, jossa moninaiset kuorot yhdistyvät, on järjestetty jo useita kymmeniä vuosia.

— Olen ollut jo teinityttönä mukana ensimmäisissä konserteissa, joten onhan näitä järjestetty kauan, vaikken tarkkaa aloitusvuotta muistakaan, kertoo D´amenin kuoronjohtaja Päivi Kurkilahti .

Kuorot ovat harjoitelleet pitkin syksyä omissa harjoituksissaan, ja kirkossa pidettiin yhteisharjoitus vielä viikkoa ennen konserttipäivää. Kuorojen äänenavaus kaikuu kirkon oven läpi eteiseen asti, kun harjoitukset alkavat. Tunnelmallinen kirkko eroaa kooltaan ja akustiikaltaan luonnollisesti kuorojen omista treenitiloista.

– Meidän kuoromme harjoittelee normaalisti Pohitullin musiikkiluokassa, joten erohan on valtava, nauraa Granger Simmons , joka johtaa Vakka-opiston Gospel Choiria.

Kuoroissa on mukana myös ensikertalaisia. Musiikkiopiston Vokaaliyhtye Amoroso esiintyy Reetta Lehtosen johdolla ensimmäistä kertaa Ukin kuorojen joulukonsertissa. Esiintymiskokemusta kuorolla kuitenkin on sen nuoresta iästä huolimatta.

– Amoroso perustettiin vasta pari vuotta sitten. On todella hienoa päästä nyt mukaan tähän joulukonserttiin, sanoo Lehtonen aurinkoisesti hymyillen.

Konsertissa kuullaan alkuun kuorojen itse suunnittelemansa ohjelmat ja lopuksi kuorot laulavat muutaman yhteislaulun. Konsertin kolehtituotto on mennyt joka vuosi hyväntekeväisyyteen ja tänä vuonna tuotoilla tuetaan musiikkiterapeutti Eija Karvisen lähetystyötä.

Albaniassa Karvisen työhön kuuluu musiikkiterapia kehitysvammaisten lasten kanssa sekä perhetyötä perheiden kanssa, joissa on kehitysvammaisia. Työ itsessään on tuttua, sillä Karvisella on useiden vuosien kokemus musiikkiterapeuttina toimimisesta.

– Koronavuotena mietin, mitä tekisin elämälläni, joten aloin selailemaan Googlea. En muista mitä hakusanaa käytin, mutta löysin kuitenkin Operaatio Mobilisaation, joka on kansainvälinen kristillinen lähetysjärjestö, selventää Eija Karvinen.

Karvisen ajatuksissa oli jo vuosia kytenyt pohdinta ulkomaille muutosta, mutta asia ei ollut edennyt sen pidemmälle. Elämä kuitenkin kuljetti tähän pisteeseen.

– Jossain vaiheessa jo mietin, että elämä menikin nyt näin, eikä tullut työskenneltyä ulkomailla. Kaikella on selvästi silti aikansa ja paikkansa. Tuntuu todella kivalta nyt päästä lähtemään, sillä jo Albaniassa vierailun aikana tuli tunne, että tännehän voisi jäädä saman tien töihin, iloitsee Karvinen.

Sanni Artiola