Lähes 600 allekirjoittajaa toivoo jatkoa Ukikyydille

0
Uudenkaupungin vanhusneuvoston edustajat käviät luovuttamassa Ukikyydin jatkoa puoltavan aloitteen viime keskiviikkona. Aloitteen vastaanottivat kaupunginjohtaja Atso Vainio ja valtuuston puheenjohtaja Mauri Kontu.

Kuntalaisaloite Ukikyydin jatkumisen puolesta keräsi kymmenessä päivässä 594 allekirjoitusta. Allekirjoittajat vetoavat että maanantaina kokoontuva kaupunginvaltuusto tekisi myönteisen päätöksen kyytipalvelu Ukikyydin jatkumisen puolesta ja palauttaisi Ukikyydin järjestämistä varten esitetyn määrärahan takaisin ensi vuoden budjettiin.

Kuntalaisaloitteen teki Uudenkaupungin vanhusneuvosto. Useat kuntalaiset olivat lähestyneet neuvoston jäseniä ja toivoneet vanhusneuvoston tekevän aloitteen Ukikyydin säilyttämisen puolesta.

Pro Ukikyyti -nimeä kantava aloite ja sen keräämät allekirjoitukset luovutettiin Uudenkaupungin kaupunginjohtajalle Atso Vainiolle ja Uudenkaupungin valtuuston puheenjohtajalle Mauri Kontulle.

– Ukikyydin yhteydessä ei puhuta vain eläkeikäisistä, vaan kaikenikäisistä autottomista ja ajokortittomista, lapsiperheistä ja muista syistä julkisesta liikenteestä riippuvaisista ihmisistä. Samalla puhutaan tulevaisuuden kaupungista, joka pyrkii hiilineutraaliuteen ja kehityksen eturintamaan muutenkin, totesi aloitteen luovutustilaisuudessa vanhusneuvoston puheenjohtaja Marketta Suoja-Sjöblom.

– Ukikyyti voisi olla erinomainen lisä kaupunkimme veto- ja pitovoiman kannalta ja yhteistyössä kehittämällä siitä voisi rakentua menestyvä järjestelmä. Kokonaisuuden kattava joukkoliikenneratkaisu odottaa vielä kehittymistää ja voi kestää pitkäänkin. Siihen mennessä Ukikyyti voisi palvella kuntalaisiaan kokemusten karttuessa yhä paremmin, lisäsi Suoja-Sjöblom.