Liikuntaa ilman liukastelua

0
Teija Pajula, Esa Kerkola ja Helena Rantanen toivottavat kaikki eläkeläiset tervetulleiksi liikkumaan kuntoputkeen.

Eläkeläisillä on jo vuosia ollut mahdollisuus turvalliseen liikkumiseen talvella Vahterusringissä, eikä tämä talvikaan tuo poikkeusta.

– Meinasi perinne katketa, mutta Lions Club Uusikaupunki/Merettaret ja Uudenkaupungin Rotaryklubi lähtivät sponsoroimaan tänä talvena, joka on jo alkanut, kertoo rotarien puolesta Esa Kerkola .

Järjestökoordinaattori Teija Pajula kiittelee Uudenkaupungin Lions Clubia, joka on aikoinaan aloittanut perinteen. Klubia ei enää ole, mutta muut ovat ottaneet vetovastuun.

Eläkeläisille suunnattu ajankohta on arkisin kello 10–15 välillä, mutta kelloon ei tarvitse tuijottaa, jos lenkki on kesken vielä kolmelta.

– Ei kukaan tule hätistelemään, eikä ole ulosheittäjiä, mutta on haluttu pitää kiinteä aika. Työssäkäyvät ihmiset tulevat enemmän kello 16 jälkeen, Pajula selventää.

Kerkola ja Merettarien presidentti Helena Rantanen muistuttavat, että kuntokävely on tarkoitettu kaikille eläkeläisille, eikä silloin tarvita jäsenkirjoja.

– Hyvä, että ihmiset lähtevät liikkeelle. Kotona tulee pohdittua, että jaksaako kävellä ja pysyykö pystyssä, Rantanen sanoo.

Kuntoputkessa on jatkuvasti sopiva lämpötila, eikä tarvitse liukastella. Jäässä ja loskassa kävely on myös helposti ”töpöttelyä”, kun pitää varoa askeleitaan.

Kolmikko muistuttaa myös kuntokävelyn sosiaalisesta puolesta. Vaikka olisi yksin liikkeellä, on hyvin mahdollista, että joku muukin on lenkillä.

– Voi lähteä yksin, kaksin tai porukalla, Kerkola sanoo.

– Tai bussilastillinenkin on tervetullut, Pajula naurahtaa.

Kuntoputken oven vieressä on vihot, joihin saa kirjata kävellyt lenkkinsä. Portin päällä puolestaan on avainkortti, jolla pääsee putken puolelle.