Mältintien moduulit katoavat

0
Purkutyöt ovat edenneet rivakasti.

Mältintiellä tilapäistä majoitusta tarjonneet moduuliasunnot ovat katoamassa maisemasta. Parakkirakennuksia on purettu tällä viikolla ja ne kuljetetaan muualle.

RK-Housing Oy rakensi parakit Mältintielle vuonna 2017, kun autotehtaalla oli menossa suuret rekrytoinnit ja kaupunkiin tarvittiin nopeasti asuntoja. Yrityksen vuokrasopimus tontista Rental Store Finland Oy:n kanssa päättyi ja kaupunki vaati RK-Housingia purkamaan rakennuksensa tontilta pois syyskuun alkuun mennessä.

RK-Housing olisi halunnut jatkaa moduulien pitämistä tontilla.RK-Housing vaati kaupungilta oikaisua tontinvuokrapäätökseen, koska yrityksen mukaan kaupunginhallitus teki päätöksen tonttivuokran jatkosta ennen kuin yrityksen jatkolupahakemusta tilapäisen rakennusluvan jatkamisesta oli käsitelty. Kaupunki hylkäsi RK-Housingin oikaisuvaatimuksen. Sen jälkeen RK-Housing teki asiasta valituksen Turun hallinto-oikeuteen.

RK-Housing myi lopulta rakennusmoduulit toisesta maakunnasta tulevalle maanrakennusyrittäjälle.