Matti Vaininen vei Ugin keilailumestaruuden

0
Matti Vaininen on Uudenkaupungin vuoden 2022 keilailumestari.

Uusikaupunkilaisten keilaajien vakiovuorolla Raision Keilahallilla oli marraskuun viimeisen tiistain tuloksilla nyt hieman enemmän merkitystä, kun normaalin viikkokisan ja veteraanien kuukausikisan lisäksi keilattiin Uudenkaupungin Keilailuliiton mestaruudesta.

Joulukuussa Raision hallilla on tapahtumia, kun keilataan myös RKL:n mestaruuksista, Nasevien ”Kaamoskaadot” -erikoiskisaa ja tietenkin myös jouluista ”Kinkkukisaa”.

Ugin mestaruudesta keilattaessa käytetään luokkatasoituksia (B12 p, C20 p ja D34 p/sarja). Viime vuoden mestari Kari Jalonen aloitti jälleen vahvasti ja johtikin kisaa pitkään. Heikosti kisansa aloittanut Matti Vaininen teki onnistuneen pallonvaihdon kakkossarjan jälkeen, ja aloitti takaa-ajon vanhalla rauhallisemmin käyttäytyvällä pallollaan, jolla tulosta alkoikin syntyä.

Viimeiset kolme sarjaa Vaininen keilasi puhtaasti yli parivauhtia (631 p), onneksi myös ”Kinkkukisa-lappu” oli ostettuna, ja finaalipaikka lienee jo varma.

Mestaruus ratkesi vasta kisa viimeisessä sarjassa, kun Vaininen pitkällä kaatoputkellaan teki kauden parhaan sarjansa (238 p) ja ohitti samalla rataparilla keilanneen Timo Hämäläisen viidellä pisteellä myös ilman tasoituksia (1140-1135).

Hämäläiselle hopeaa ja Jalonen joutui nyt tyytymään pronssiin.

Meneillään oleva flunssakausi oli verottanut osanottajamäärää, muun muassa Ugin veteraanien kuukausikisan kärkeen marraskuussa keilannut Timo Kärkkäinen puuttui.

Lopputulokset luokkatasoituksin: 1. Matti Vaininen 1260, 2. Timo Hämäläinen 1207, 3. Kari Jalonen 1135, 4. Raimo Virtanen 1106, 5. Oiva Ruotsalainen 1103, 6. Tapani Rantakangas 1092, 7. Martti Toivonen 1069, 8. Göran Härmälä 1063.