Naakka-patsas Pia Rauhalle

0
Naakka-patsaan Pia Rauhalle luovuttivat nuorisovaltuuston puheenjohtaja Masi Pietikäinen ja toinen varapuheenjohtaja Silja Santaniemi.

Nuorisovaltuuston vuosittain myöntämän Naakka-patsaan sai tänä vuonna nuorisotyöntekijä Pia Rauha . Patsaan saa henkilö, yritys tai yhdistys, joka on esimerkillisellä tavalla edistänyt nuorten toimintaa.

– Pia valittiin, koska nuoret ovat jo pitkään kokeneet hänet tukena ja turvana, jonka kanssa on helppoa ja vaivatonta keskustella ja häneltä uskaltaa pyytää apua, perusteli nuorisovaltuusto valintaa.

Moni nuorista piti myös ihailtavana sitä, että riippumatta onko kulunut viikkoja, kuukausia vai jopa vuosia viime tapaamisesta Pian kanssa, hän muistaa nuoret aina ja osaa jopa usein jatkaa keskustelua siitä mihin se on viimeksi jäänyt.

Rauha aloitti nuorisotyöntekijänä vuonna 1988 ja on siitä lähtien työskennellyt keskikaupungin lisäksi myös Lokalahden ja Kalannin nuorisotiloissa.

– Olen saanut olla mukana monen lapsen ja nuoren elämässä ja seurata heidän kasvamistaan. Yhdessä ollaan juteltu iloista ja murheista, pettymyksistä, haasteista ja onnistumisista ja tehty monenlaisia asioita yhdessä, Rauha sanoi.

Hänen mukaansa tärkeintä työssä on olla oma itsensä, elää tässä ja nyt, kohdata, olla läsnä ja kuunnella.

– Lasten ja nuorten kanssa työskennellessä oma mieli pysyy virkeänä ja aina oppii uutta, vaikka olen tätä työtä jo kauan tehnyt. Lapsilta ja nuorilta tulee suorin ja arvokkain palaute.

Rauha on myös ollut aikanaan pitkään nuorisovaltuuston sihteeri ja seurannut sen työtä läheltä, kun Naakka-patsaan saajia on mietitty.

– Nyt valinta osui omalle kohdalla ja arvostan tätä todella paljon.

Naakka-patsasta on jaettu vuodesta 2006 lähtien.

Jussi Arola

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän