”Oli kiva olla mukana näytöksessä” – UJK:n taitoluistelijat loihtivat jäähalliin satumaailman

0
Fredrika Leinonen, Viivi Isoheiko ja Silja Tuominen olivat yhtä hymyä näytöksen jälkeen.

UJK Taitoluistelu järjesti sunnuntaina ja maanantaina Uudenkaupungin jäähallissa jouluisen taitoluistelunäytöksen nimeltään Rekiretki Mikä-Mikä-Maahan.

Jäällä ei rekeä kuitenkaan nähty, mutta komea merirosvolaiva kuitenkin. Lisäksi liukkaalla pinnalla vilistelivät niin tuikkivat tähdet, merenneidot, tulikärpäset, taikaperhoset, keijut, metsän eläimet, krokotiilit, intiaanit, revotulet ja kadonneet lapset unohtamatta Kapteeni Koukkua ja merirosvoja, Peter Pania, Helinä-keijua sekä Leenaa, Jukkaa ja Mikkoa.

Silja Tuomisen suunnittelemassa ja ohjaamassa esityksessä oli mukana nelisenkymmentä luistelijaa.

Heistä nuorimmasta päästä oli herttaiseen pupuasuun sonnustautunut neljävuotias Fredrika Leinonen . Luistelemista hän on harrastanut noin vuoden verran.

– Oli kiva olla mukana näytöksessä. Minulla on luistelussa paljon kavereita, kertoi aina kovasti harjoituksia odotellut Fredrika.

Kapteeni Koukun asussa nähtiin 12-vuotias Viivi Isoheiko . Hän on ollut taitoluistelussa mukana noin kolme vuotta.

– Oli hauskaa, mutta olisi minulla voinut olla joku kiltimpikin rooli. Onneksi Koukku lopussa parantaa tapansa, jutteli Viivi näytöksen jälkeen.

– Irtoviikset vähän kutittivat, mutta kyllä siitä selvittiin.

Viivi kertoili tavoitteeksi oppia parammaksi luistelijaksi ja olla joskus valmentaja.

Tämän kuuleminen ilahdutti Silja Tuomista kovasti.

– Toivottavasti toimin sitten jonkinlaisena esikuvana. Kiva, että on innostusta. Minä olen tykännyt ainakin ihan hirveästi, hymyili Tuominen.

Silja Tuominen aloitti luistelun ollessaan neljän.

– 18-vuotiaana lopetin kilpailemisen. Aloin jo kilpailemisen ohella toimia ohjaajana luistelukoulussa. Nyt olen ollut kuutisen vuotta valmentajana ja menossa on toinen kausi vastuuvalmentajana, Tuominen kertoi.

Mistä löytyi aihe joulunäytökseen?

– Peter Pan on itselleni rakas tarina. Sitä piti nyt vain muokata vähän jouluisemmaksi. Mukana on tosi paljon ihania satuhahmoja. Itse keksittiin jotain lisää, kuten vaikka revontulet.

Ohjelman harjoitteluun meni viisi viikkoa jäällä.

– Itselläni oli tietenkin kotona mennyt aikaa suunnitteluun useita tunteja. Tämä on vetäjänä ja koreografina minulle ensimmäinen joulunäytös. Keväällä meillä oli kolmen valmentajan yhteistyönä myös näytös.

Ari Anteroinen