Pihakatua koskeva liikennemerkki puuttuu

0

Lauantain lehdessä käsiteltiin Alisenkadun pihakatuosuutta ja mm. sitä, ettei Rantakadun suunnasta Koulukatua ylös ajava tiedä Alisenkadun pihakadun päättymistä ja sieltä tulevan ajoneuvon väistämisvelvollisuutta.

Pahin pulma on kuitenkin se, ettei pihakatuosuutta ajavakaan ainakaan liikennemerkkien perusteella tiedä ajavansa pihakadulla. Näin hän ei tiedä esim. 20 km/h nopeusrajoituksesta.

Tämä virheellinen tilanne syntyi, kun kaupunki avasi liikenteelle myös Liljalaaksonkadun ja Sepänkadun välisen Alisenkadun osuuden. Sitä ennen pihakadulle pääsi vain kääntymällä Sepänkadulta pohjoisesta. Siellä on juuri ennen Alistakatua pihakatumerkki. Ja pihakadun päättymismerkki samalla Sepänkadulla heti Alisenkadun jälkeen.

Pihakatumerkki pitäisi heti asentaa näkymään myös idästä Alistakatua ajaville. Silloin he tietäisivät ajavansa pihakadulla ja toivottavasti tietäisivät myös 20 km/h nopeusrajoituksen ja velvollisuuden väistää kaikkea muut liikennettä, myös esim. jalankulkijoita riippumatta siitä, missä kohdassa he pihakadulla kävelevät.

Matti Jalava