Senja Siivonen on Naisten Liigan nuorin pelaaja

0
Senja Siivosella vauhtia riittää. Haastattelu päätettiin tehdä Rauman Kivikylän Areenalla.

Uusikaupunkilainen ja Rauman Lukkoa edustava Senja Siivonen , 14, on Naisten Liigan nuorin pelaaja. UJK:n kasvatti on pelannut nyt 26 ottelua ja tehnyt kolme maalia. Lisäksi tilastoista löytyy yksi syöttöpiste.

Miltä se tuntuu, että on niin joukkueen kuin koko sarjan nuorin pelaaja?

– Ei sitä peleissä ajattele. Siellä vaan mennään eikä mietitä. Muuten minulla on aina paljon energiaa, eivätkä ihan kaikki jaksa lähteä touhuihini mukaan, Siivonen tokaisee.

– Joukkuekaverit ovat kyllä kutsuneet aika usein junnuksi. Tulen kyllä kaikkien kanssa juttuun.

Lukon naisten ottelut ovat olleet tuskien taivalta ja onnistumiset ovat olleet vähissä. Turpiin on niin sanotusti tullut välillä ruminkin lukemin.

– Kyllähän se harmittaa, mutta pitää vaan keskittyä seuraavaan peliin ja miettiä, mitä voisi parantaa, toteaa Siivonen.

Joukkueen valmentajat saavat nuorelta pelaajalta kiitosta.

– Vastuuvalmentaja Sami Piilikangas on sellainen, jolta on helppo kysyä ja saa myös vastauksia. Teemu Ekmanin kanssa tehdään enemmän fysiikkaharjoituksia. Hanna Teerialhon kanssa on hauskaa ja samoin enemmän hyökkääjiä valmentavan Niclas Kiviön kanssa. Hyviä neuvoja saa kaikilta, vastaa Senja Siivonen.

Siivonen ei pelaa pelkästään jääkiekkoa, vaan lajivalikoimaan kuuluvat myös ringette ja jalkapallo. Miten aika jakautuu lajien kesken?

– Jääkiekko on talvella ykkönen. Ringetteä käyn pelaamassa, kun ehdin. Ringetteä olen pelannut Laitilan Jyskeen B:ssä jokusen pelin ja enemmän C:ssä, kun niillä on enemmän arkipelejä. Nyt kun molemmissa lajeissa alkavat alemmat loppusarjat, niin pääsen enemmän pelaamaan B:ssäkin, kun on arkipelejä, avaa Siivonen.

Jalkapallo on taas kesällä ykkönen. Siinäkin Siivonen edustaa raumalaisseuraa eli Pallo-Iiroja ja on mukana T14 / T15 -joukkueessa.

– Nyt en pääse jalkapallossa liigakarsintoihin, kun on samaan aikaan jääkiekkopelejä. Harjoituksissa käyn kuitenkin kerran viikossa.

Ja jos ei tämä vielä riitä, niin Senja Siivosta on nähty pelaavan jääkiekkoa myös UJK:n poikien U15 -joukkueessa.

Miten Senja Siivonen on päätynyt sitten pelaamaan raumalaisjoukkueisiin?

–  Tom Nybergiltä (UJK U16 -joukkueen valmentaja) tuli viesti, että olisi mahdollista käydä Lukon naisten kesäharjoituksissa. Kävin siellä ja siellä oli myös Olivia Suutari Uudestakaupungista. Sitten tuli harjoituspelejä ja pääsin niihinkin mukaan, kertoo Siivonen.

Pallo-Iirot taas tuli sen kautta, kun velikin edustaa raumalaisseuraa.

Lukon naisissa uusikaupunkilaistaustaisia ovat myös Sara Hyytiä ja Mette Karru .

Todettakoon tähän väliin, että Senjan isosisko Saara Siivonen pelaa myös Naisten Liigassa RoKin eli Rovaniemen Kiekon paidassa.

– Olisi kiva, jos ukilaisia nais- ja tyttökiekkoilijoita tulisi lisää. Rohkeasti vaan mukaan, Senja Siivonen kannustaa.

– Ensin minäkin pohdin, että viitsinkö mennä. Isä kannusti menemään ja totesi, että ei se miettimällä parane, jos halua on. 

Senja Siivonen totesi jokin aika sitten Jatkoajan haastattelussa, että hän pyrkii pelaamaan järkevää lätkää. Mitäs se sitten on?

– Ei luovuta helposti kiekosta, vaan tehdään harkittuja ratkaisuja. Karvatessa täytyy miettiä, kummalta puolelta vastustaja tulee, ettei itse mene niihin harhautuksiin. Siivonen avaa.

Vahvuuksistaan kysyttäessä Siivonen nostaa esiin sijoittumisen sekä innokkuuden.

– On halua ja voimia mennä sekä puristaa ulos viimeisetkin voimat. Menen yhtä kovaa niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin. 

Eniten kehitettävää Siivonen näkee kiekollisessa varmuudessa ja maalinteossa.

– Ensimmäinen liigamaalini syntyi Eurajoella TPS:aa vastaan pelatessamme. Pelattiin ylivoimaa ja Maija Koski (joukkueen kapteeni ja ”äitihahmo”) nousi toiselta kulmalta ja minä olin toisella. Maalivahti torjui Maijan vedon eteensä ja minä vedin kiekon siitä sitten vaan maaliin. 

Kun urheilemista on noin paljon ohjelmassa, riittääkö tarmo ja aika vielä hyvin koulunkäyntiinkin?

– Läksyt pitää tehdä heti koulun jälkeen ja täytyy suunnitella, missä vaiheessa tekee mitäkin. Pitää vielä nukkuakin, naurahtaa Siivonen. 

Onko nuorella pelaajalla asetettuna joitain tavoitteita?

– Olisihan se hienoa päästä maajoukkueeseen sekä jääkiekossa ja ringetessä. Jalkapallossa voisin pelata vaan omanikäisissä niin pitkään kuin mahdollista.

Entäpä muun elämän puolella?

– Haluaisin opiskella joskus fysioterapeutiksi, Senja Siivonen toteaa.

Ari Anteroinen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän