Sono Motors ajautui rahoitusvaikeuksiin

0
Sono Motorsin kehittämä Sion -aurinkosähköauto on ns. massoille tarkoitettu auto, jonka hinnaksi on ilmoitettu alle 30 000 euroa.

Valmet Automotiven kanssa sopimuksen Sion-sähköauton valmistuksesta tehnyt saksalainen Sono Motors yhtiö ilmoitti eilen joutuneensa taloudellisiin vaikeuksiin. Yhtiöllä ei tällä hetkellä ole riittävästi rahaa viedäkseen Sion-sähköautoa tuotantoon alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.

Aurinkoenergiaa hyödyntävän, massoille tarkoitetun Sion-sähköauton tuotannon piti alkaa Uudessakaupungissa ensi vuoden puolella.

– Me epäonnistuimme yrityksessämme kerätä tarpeeksi rahaa, jotta voisimme täyttää lupauksemme. Loogisinta olisi pysäyttää nyt koko Sion -projekti ja keskittyä yksinomaan meidän aurinkoenergiabisnekseen. Mutta tätä me emme haluaisi tehdä, totesi Sono Motors -yhtiön perustajajäsen ja toimitusjohtaja Laurin Hahn.

Yhtiö onkin aloittanut julkisen kampanjan puuttuvan rahoituksen löytämiseksi. Yhtiössä toivotaan erityisesti niiden tuhansien, auton jo ennakkoon varanneen, maksavan autonsa nyt, tai ainakin edes osan siitä, ennakkoon. Yhtiön todellisuudessa tarvitsema rahoitus lasketaan kuitenkin kymmenissä miljoonissa.

Laurin Hahn painotti, että yhtiössä yhä uskotaan vakaasti itse tuotteeseen. Ilmaista aurinkoenergiaa hyödyntävä auto on vastaus niin energia- kuin ilmastokriisiin.

Valmet Automotiven piti valmistaa Sono Motorsille vuodesta 2023 alkaen kaikkiaan 257 000 ajoneuvoa seitsemän vuoden aikana.