Soten ja Tyksin puhelinvaihdenumerot muuttuvat

0
Varhan aluehallitus kävi läpi alkuvuoden kuluja.

Sote-palvelut siirtyvät 1.1.2023 Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle. Vuodenvaihde ei tuo muutoksia varsinaissuomalaisten sote-palveluihin. Varsinaissuomalaiset jatkavat vuodenvaihteessa asiointiaan tutussa asiointipaikassa tuttujen sote-ammattilaisten kanssa. Eli terveysasemat, neuvolat ja kotihoitoalueet säilyvät täysin samoina. Myöskään puhelinnumeroihin ei ole tulossa muutoksia.

Asiakkaiden ei tarvitse soittaa tai olla yhteydessä sote-palveluihin varmistaakseen asiakkuuksien jatkumisen, vaan he jatkavat sote-palveluiden asiakkaina automaattisesti nyt vain Varha-tunnuksen alla.

Myös Tyks-sairaalapalveluiden puhelinnumerot säilyvät ennallaan.

Ikääntyneiden palveluissa jo asiakkaina olevien asiointinumerot säilyvät samoina. Ainoa muutos on se, että uudet asiakkaat ottavat yhteyttä Varsinais-Suomen ikääntyneiden asiakas- ja palveluohjaukseen.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle avataan uudet puhelinvaihteet. Puhelinvaihteet eivät kuitenkaan korvaa sote-asiointinumeroita, vaan ainoastaan kuntien yleisvaihteen puhelinnumerot.

Varhan puhelinvaihteiden numerot ovat: sote-palveluiden vaihde p. 02 772 3111, Tyks-sairaalapalveluiden vaihde p. 02 313 0000 ja pelastuslaitoksen vaihde p. 02 263 3111.

Hyvinvointialue on avannut uudet verkkosivut, jotka löytyvät osoitteesta varha.fi. Verkkopalvelu on avautunut vielä hyvin suppeana ja se tulee sisällöllisesti päivittymään vielä koko ensi vuoden ajan. Esimerkiksi sähköistä asiointia ei ole vielä Laitilan terveyspalveluihin.