Tappiosta huolimatta Korihailta ryhdikäs esitys hallitsevaa mestaria vastaan

0
Grant Audu jäi kauhajokelaisten pihteihin korin alla.

Lähtökohdat Korihaiden sunnuntain Korisliiga-otteluun eivät olleet uusikaupunkilaisittain odotuksia hivelevät. Vastassa oli sarjaa hallitseva Karhu Basket ja kotijoukkueen pelistä puuttui Bojan Sarcevic, joka on loppukuun matseista sivussa alaraajavamman vuoksi.

Niin vain haiparvi taisteli noin vartin verran tasaväkisesti hallitsevaa mestaria vastaan, hetkittäin ollen jopa niskan päällä. Materiaalin laajuus ja tosiasiat iskivät kuitenkin loppujen lopuksi, ja Karhu raapi pisteet Pohitullista lukemin 103–79.

Ottelun alku antoi osviittaa siitä, että matsista tulisi ylikävely kauhajokilaisille. Parissa minuutissa vierailijat johtivat 9–0 ja ensimmäisen kympin aikana hyökkäykset päättyivät erinomaisilla tarkkuuksilla koriin. Karhun 36 pisteen avausjakson jälkeen Korihait sai energiatasot ylös ja kovalla asennemuutoksella kiri pikkuhiljaa Karhun eroa umpeen.

– Puoliajalla Korihailla oli yhdeksän hyökkäyslevypalloa, meillä kuusi puolustuslevypalloa ja siinä näytti, että he ovat se joukkue, joka halusi enemmän sitä voittoa, Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies totesi.

Kolmannen neljänneksen puolivälissä Korihait siirtyi hetkeksi johtoasemaan, mutta se kesti vain 26 sekunnin ajan. Karhun Severi Kaukiainen (17 pist) pussitti kolmannen kympin aikana 11 pistettä ja hänen johdollaan Karhu nousi lopullisesti kuskin paikalle.

– Meillä jakaantuu heitot yleensä tasaisesti ja nyt meni sitten mulla sisään. Ei siinä sen kummempaa, viisi kahdeksasta kolmen pisteen heitosta upottanut Kaukiainen kertoi.

Levypallot menivät ottelussa tasan (30-30) ja Korihait sai kahden pisteen heitoista sekä vapaaheitoista enemmän onnistumisia kuin Karhu. Kolmen pisteen heitoissa puolestaan tuli se ratkaiseva ero, kun vierailijat pussittivat 16 kolmosta Korihaiden 7:ää vastaan.

– Meillä pysyi pää koko ajan hyvin pystyssä ja tuli onnistumisten kautta hyvää fiilistä. Onnistuimme hyvin kamppailupelaamisessa levypallojen osalta sekä yksi vastaan yksi -tilanteissa hyökkäyspäässä Karhun koko kentän puolustusta vastaan, kehui Korihaiden päävalmentaja Tero Vasell.

– Viimeiset 15 minuuttia oltiin vaan, että kunhan ei matsi lähtisi ihan laukalle. Ei nyt ainakaan tullut ihan pyörremyrskyä heti alusta asti, vaan pystyimme hiukan kiusaamaan.

Korihaiden pisteet jakautuivat tasaisesti Trey Niemen (15), Quin Cooperin (14), Prince Oduron (13), Joni Herralan (13) ja Mikael Aallon (12) välillä.

– Oli hyvä fiilis ja pelasimme vapautunutta korista. Saatiin mismatch-tilanteita käytettyä hyväksi, kun etsimme niitä rauhassa. 25 minuutin jälkeen emme sitten enää löytäneet ja tuntui, ettei moottori riittänyt enää, Aalto kommentoi.

Tulevalla viikolla Korihailla on edessä kaksi ottelua, kun tiistaina joukkue matkustaa Kotkaan ja lauantaina Uuteenkaupunkiin saapuu Lahti Basketball.