Tonttusuunnistus houkuttelee ulkoilemaan–Kisassa etsitään tonttuja keskustasta

0
Liikunnanohjaaja Johanna Laimaa on kuljettanut kymmenen samannäköistä tonttua eri kohteisiin keskustassa.

Uudenkaupungin liikuntapalvelut houkuttelee ihmiset jouluherkkujen äärestä välillä reippailemaan ulos.

– Järjestämme joulun ja uudenvuoden välipäivinä omatoimisen tonttusuunnistuksen. Tonttusuunnistuksessa on kymmenen kohdetta, idean äiti, liikunnanohjaaja Johanna Laimaa kertoo.

Tonttusuunnistus järjestettiin ensimmäisen kerran jouluna 2020, kun oli koronarajoituksia.

– Viime vuonna tonttusuunnistus jäi väliin, mutta nyt päätimme järjestää sen toisen kerran, Laimaa sanoo. Jos kilpailu herättää laajaa kiinnostusta, saattaa tonttusuunnistuksesta tulla perinnekin.

Liikuntapalveluissa on laadittu kymmenen vinkkiä, jotka ohjaavat kohteeseen. Oikean kohteen tunnistaa punaisesta pehmotontusta sekä valkoisesta lapusta, johon on kirjoitettu yksi sana. Suunnistajien pitää kerätä näitä sanoja vähintään viisi voidakseen osallistua kisaan.

Kilpailukaavakkeen voi täyttää joko verkkosivuilla www.uki.fi/liikunta tai palauttamalla lapulla oikeat sanat uimahallin sivuoven postilaatikkoon. Lappuun kannattaa laittaa myös omat yhteystietonsa, sillä kilpailijoiden kesken arvotaan liikunnallisia palkintoja, kuten uima- ja kuntosalilippuja.

Tontut ovat bongattavissa jouluaattoaamusta alkaen 8.1.2023 asti. Arvonta on 9.1. ja sen jälkeen voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti palkinnosta.

Vihjeet kohteisiin ovat tässä:

1. Missä on kaupungin pisin liukumäki? Tätä laskiessa kastut varmasti.

2. Tästä oppilaitoksesta on valmistunut moni. Tonttu on löytänyt paikkansa kaksoisovien taakse, mihin kuka vain voi lounasaikaan käydä sisään.

3. Ikäihmisten päiväkeskus, jossa on tarjolla kaikenlaista toimintaa: erilaisia jumppia, kerhoja sekä muuta sosiaalista toimintaa. Tonttu katselee viereiseen puistoon.

4. Tämä rakennus rakennettiin vuonna 1880 ravintola- ja tanssipaviljongiksi ja se sijaitsee pääkadun toisessa päässä. Tontun löydät kiipeämällä portaat ylös.

5. Suomen toiseksi vanhin toiminnassa oleva paikka, jossa näytetään eläviä kuvia.

6. Merillä seilannut mies asui täällä. Tonttu katselee edessä siintävää myllyä.

7. Suuri rakennus lähellä paloasemaa. Rakennuksessa harrastetaan monenlaista liikuntaa.

8. Kaupungin vanhin paperinen tiedotusväline.

9. Vanha keskustan koulu sijaitsee tässä korttelissa. Näissä toimitiloissa nuoret tapaavat toisiaan. Seinässä lukee vielä koulun nimi. Tonttu katselee suurta rakennusta edessään.

10. Keskustan eläintensairaala. Tonttu katselee ohi ajavaa liikennettä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän