Ugissa jouluaattona hautausmaakyytejä

0
Taksiautoilija Eero Veman toivoo, että jouluajoista tulisi perinne. - Jos joku muu alkaisi näitä sitten ajaa, kun jään eläkkeelle.

Uudessakaupungissa pääsee jouluaattona hautausmaalle pikkubussilla. Autoilija Eero Veman päätti tänä jouluna käynnistää uudelleen takavuosien hautausmaakyydit.

Tuokilan Erkki ajoi aikanaan hautausmaalle jouluaattokyytejä. Siitä on aikaa 40 – 50 vuotta. Nyt tuli itselle sellainen olo, että ne voisi olla mukava aloittaa uudestaan. Tämä on minun tapani jakaa hyvää joulumieltä vanhemmalle väelle.

Kyydit eivät ole maksuttomia, vaan niistä peritään joukkoliikennetaksa eli kyyti on taksikyytiä edullisempi. Kyytiin pääsee linja-autoasemalta tai reitin varrelta. Ajot alkavat jouluaattona kello 9 linja-autoasemalta ja viimeinen auto lähtee linja-autoasemalta kello 15. Viimeinen paluukyyti hautausmaalta keskustaan on kello 16.

Bussireitit kulkevat keskustan pääkatuja. Toinen bussi kiertää Santtion ja Ketunkallion, toinen bussi ajaa Hakametsän ja Salmen kautta.

Eero Veman toivoo, että hautausmaakyydeistä alkaisi uusi jouluperinne.

– Toivottavasti tätä joku jatkaa, kun minä jään eläkkeelle, hän naurahtaa.

– Onhan tämä semmoinen hyvän mielen tempaus autottomille ja miksei heillekin, joilla on oma auto, mutta haluavat liikkua bussilla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän