Uintivakkalaiset kilpailivat ahkerasti viikonloppuna

0
Hilma Piitari (vas.) voitti kultaa ja pronssia VUSSE-uinneista. Alise Granqvist napsi myös hyviä sijoituksia.

Uinti-Vakan uimarit kilpailivat viime viikonloppuna Raisiossa ja Vaasassa sekä Seinäjoella.

15-vuotias Emilia Tähkänen osallistui naisten sarjaan Raision Joulu-uinneissa. Hän ui oman ennätyksensä molemmilla matkoilla. 100 metrin vapaauinnissa hän oli 28 uimarin joukossa 11. 100 metrin perhosuinnissa sijoitus oli saman 14 uimarin joukossa.

Hilma Piitari ja Alise Granqvist osallistuivat Vaasassa ja Seinäjoella VUSSE-uinteihin. Kaksipäiväisissä kisoissa uitiin lauantaina Vaasassa ja sunnuntaina Seinäjoella. Ensin uitiin alkuerät, jonka jälkeen oli ja A- ja B-finaalit, joissa ratkottiin sijoitukset.

A-finaaleihin pääsi alkuerien kahdeksan nopeinta ja B-finaaleihin seuraavat kahdeksan. Kisat uitiin oman ikäisten sarjoissa.

10-vuotias Hilma Piitari pääsi kaikissa lajeissaan alkueristä A-finaaleihin taistelemaan mitaleista.

100 metrin rintauinnissa Hilma voitti kultaa alittaen samalla ensi kesän 10–13-vuotiaiden SM-kisoihin vaadittavan aikarajan. Hilma oli myös alkuerien nopein.

400 metrin vapaauinnista hän nappasi pronssia. Pitkällä matkalla uitiin suoraan finaalit.

Sijoitukset olivat hyviä kahdella muullakin matkalla. 50 metrin perhosuinnissa Hilma oli neljäs ja 100 metrin vapaauinnissa kuudes.

Niin ikään 10-vuotias Alise Granqvist selviytyi B-finaaleihin kahdella matkalla. 100 metrin vapaauinnissa hän oli B-finaalin nopein ja yhteistuloksissa yhdeksäs. 100 metrin rintauinnissa loppusijoitus oli 11. Alkuerän aika parani B-finaalissa.

50 metrin perhosuinnissa Alise valitettavasti hylättiin pienen lähtöpallilla liikkumisen vuoksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän